Quick Steps legt Hagenees Ronald Freen als nieuwe hoofdtrainer vast

Quick Steps is erin geslaagd om trainer Ronald Freen aan te stellen voor het aankomend seizoen. Nadat bekend werd gemaakt dat de wegen tussen de huidige hoofdtrainer Eki Korte (vertrekt naar HPSV) en Quick Steps gaan scheiden, hebben de ZaMi-commissie én de kernspelers van het eerste elftal een profiel opgesteld.

Na diverse gesprekken met verschillende kandidaten waren de spelers, de ZaMi-commissie en het bestuur unaniem eens dat Ronald Freen de nieuwe hoofdtrainer van Quick Steps moest worden.

Ronald Freen (43) is op dit moment hoofdtrainer bij het Rotterdamse VOB, waar ze hard bezig zijn op de weg naar boven. Daarvoor werkte hij onder meer als jeugdtrainer bij diverse clubs en als trainer van het tweede elftal van VUC (reserve 1e klasse). Als jeugdspeler heeft hij gespeeld bij clubs als ADO Den Haag en Laakwartier. Als speler heeft hij onder meer gevoetbald bij Haaglandia, SEV en Semper Altius en zijn voetbalcarrière heeft hij afgesloten bij KMD 7 tegen 7.

Uitdaging

Afgelopen zaterdag werd er bij één van de drie hoofdsponsors, V&S Automotive, het contract ondertekend onder toeziend oog van zijn vrouw Diana, de ZaMi-commissieleden en het bestuur. De eerste reactie van de nieuwe hoofdtrainer Ronald Freen: ,,Ik ben blij en gemotiveerd met deze nieuwe uitdaging die op mijn pad gekomen is. Mijn vader is erg trots dat ik terug ben in het oude buurtje waar we altijd gewoond hebben.”

Trots

,,Wij zijn er trots op dat we een jonge enthousiaste trainer hebben gevonden voor de groep. Dat kwam ook naar voren uit de profielschets en we zijn ervan overtuigd dat dit goed is voor de groep. Ons belangrijkste doel nu is om ons te handhaven in de derde klasse en de taak van Ronald is om ons weer te brengen naar een positie als stabiele derdeklasser, want daar horen wij thuis”, aldus Raymond Oppers namens het bestuur van Quick Steps.

Op de foto vlnr: Raymond Oppers, Roy Vijverberg, Bob Langerak, Erik Klaassen, Ronald Freen en Demis Donders.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder