Zondag Hoofdklasse: TAC’90 raakt verdiende driepunter toch nog kwijt

Met de kennis in het achterhoofd dat Velsen in de thuiswedstrijd met 3–1 was verslagen en het feit dat het verschil tussen de beide ploegen twee punten was, reisde TAC’90 af naar de rkvv Velsen.

Tekst: Eugène Hercules

Zoals wellicht bekend heeft Velsen enkele fysiek sterke spelers in de ploeg en binnen drie minuten had dat al bijna resultaat. Uit een corner kopte Marc Kloosterboer de bal steenhard in, maar met een katachtige reactie wist de Haagse doelman Oussama Zayzauoi de bal uit zijn doel te houden. Na deze waarschuwing trok de ploeg van trainer Mario Koswal het spel naar zich toe. De Velsense keeper Bas Schol bleek, onder druk gezet, het overzicht even kwijt te raken en speelde per abuis de Haagse spits Geryon Alberto aan. Deze laatste profiteerde echter niet van dit vervroegde Sinterklaascadeau en schoot van rand zestienmeter de bal over het doel van de opgeluchte Schol. TAC’90 rook hierdoor dat er wel wat inzat. Onder aanvoering van het centrale duo Fernando Couvreur en Marlito Ascencao bleek de Haagse verdediging in de eerste helft secuur in elkaar te zitten. Hierdoor kon de rest van de ploeg zich bezighouden met hetgeen waar men goed in is en dat is aanvallen.

Onschadelijk

Na een prachtige crosspass van Ascencao dook Mo el Ousrouti (foto) uit het niets op achter de verdediging van de thuisploeg. De inzet van El Ousrouti ging, echter tot ontzetting van alles wat Haags was, over het doel van de Velsenaren. Dezelfde El Ousrouti gaf vlak daarna een lepe pass door het hart van de Velsense verdediging, waardoor Yassin Irzi de hoek voor het uitzoeken dacht te hebben. Hij stuitte echter op de Velsense sluitpost Schol die op het voor hem goede moment naar de grond ging en het schot onschadelijk maakte. In de vijftien minuten die daarna volgden gebeurde er niets bijzonders, waarna het venijn van deze eerste helft in de staart bleek te zitten.  Eerst was het Tim Groenewoud die TAC’90-doelman Zayzaoui op de proef stelde, waarna El Ousrouti na een doorkopbal van Abdelhak Bojaada het Velsense doel maar net miste. Hierdoor werd de rust met de bekende brilstand bereikt.

Bruce Grobbelaar

Direct na de rust was het opnieuw Marc Kloosterboer die met een venijnige kopbal de Haagse doelman Zayzauoi uittestte. Zayzaoui stopte de inzet bekwaam. De ploeg van trainer Koswal nam het heft weer in handen. Randell Labordus gaf een prima pass op Irzi, die echter gehaast over schoot. TAC’90 bleef aandringen en zag zich daarvoor ook beloond. Een vrije trap van El Ousrouti aan de rand van de zestienmeter glipte door de muur, maar keeper Schol liet de bal via zijn handen onder zijn lichaam doorschieten. Door deze Bruce Grobbelaar-achtige fout kwam TAC’90 op dat moment volledig verdiend op de 0 -1 voorsprong (Voor de jongeren onder ons: Bruce Grobbelaar is een voormalig keeper van Liverpool, die reddingen afwisselde met afschuwelijke blunders. Zijn bijnaam was dan ook niet voor niets Grabbelaar).

Prijs

TAC’90 rook haar kans en bleef een tijdlang de baas in het veld. Keeper Schol herstelde zich echter goed van zijn onzekere momenten en pareerde een aantal Haagse doelpogingen. TAC’90 slaagde er daardoor niet in om de voorsprong verder uit te bouwen en daar zou de ploeg uiteindelijk de prijs voor betalen. Noodgedwongen ging Velsen met vier lange spitsen voetballen en probeerde daaruit profijt te halen. Lang leek dit een vergeefse speelwijze maar een moment van onachtzaamheid in de Haagse defensie bij een vrije trap leidde tot de gelijkmaker van Ayrton Dol. Vlak voor het eindsignaal van de jonge maar prima fluitende scheidsrechter Florian Lodeweegs had de ingebrachte Rensy Baradas nog de 1–2 op de schoen, maar zijn schot miste het Noord Hollandse doel maar net. Hierdoor bleef het bij 1 – 1.

Na afloop besefte TAC’90 dat het een kans had laten liggen een plaatsje op de ranglijst te klimmen. Op sommige momenten had er echt meer ingezeten. Zondag komt Alphense Boys op bezoek op sportpark de Verlichting. Een nieuwe wedstrijd, dus nieuwe kansen!