Kenneth Soechit (SEV): ,,Niet reëel eerste helft competitie af te maken”

Hoewel de vooruitzichten niet echt geweldig zijn, houdt de KNVB nog even vast aan de twee scenario’s voor het vervolg van het voetbalseizoen. Na 9 februari is er meer duidelijkheid. SEV-trainer Kenneth Soechit (foto) ziet een vervolg van de competitie niet zitten.

Dat laat hij weten op de website van zijn club SEV. ,,Na al een tijd stil te hebben gezeten merk ik wel dat we na de laatste berichtgeving zoiets hebben van het is klaar voor dit seizoen.” Over de overgebleven twee scenario’s zegt Soechit: ,,Als eerste vind ik het niet reëel om de competitie te hervatten al is het om de eerste competitiehelft af te maken en vervolgens daarmee het eindklassement als resultaat aan te nemen. De reden is dat er elftallen zijn die één wedstrijd hebben gespeeld en anderen vijf en dat in dezelfde poule. Waarbij het makkelijk is om het eindresultaat bewust of onbewust te beïnvloeden.”

Voorkeur

Soechit heeft wel een voorkeur. Hij: ,,Mijn voorkeur zou wel zijn om de poule op te splitsen en vervolgens hier van scratch af aan een competitie te spelen. Iedereen gelijke kansen en gezamenlijk de eindstreep halen. Ik heb hierbij niet eens aangehaald dat we minimaal vier weken nodig hebben voor een juiste voorbereiding. Dit om blessures te voorkomen. Dit geeft naar mijn mening voor iedereen in dezelfde periode gelijke kansen en op sportief gebied de juiste resultaten weer. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan blijft er niks anders over dan in augustus opnieuw met de voorbereiding te starten en dit zonder tijdsdruk om blessures te voorkomen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder