Zaterdag 1A: Voorschoten’97 grijpt in slotfase winst tegen Monnickendam

Voorschoten’97 worstelde zich omhoog op de ranglijst dankzij een benauwde overwinning op Monnickendam. De groengele formatie staat nu op een vierde plaats, nadat het in het laatste kwartier een 2-1 achterstand omboog in een 2-3 zege.

Tekst: Roland van der Linden

Voorschoten’97 had in de eerste helft duidelijk de overhand in het duel met de Noord-Hollanders. Jim van der Krogt zag zijn schot in de beginfase over het doel gaan en ook Loyd van der Wilden vond niet de juiste richting voor de bal. Pas in de 33e minuut kon Voorschoten’97 toeslaan. Op aangeven van Nicky Guijt schoot Van der Krogt de bal overtuigend binnen. Monnickendam kreeg pas haar eerste kans in de 38e minuut en vlak daarna werd verrassend de 1-1 aangetekend door een treffer van Jim Visser.

Missie

In het begin van de tweede helft ging het duel gelijk op. Thom Wijnalda zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden in een fase waarin Voorschoten’97 de betere ploeg was. Toch viel de treffer aan de andere kant. Jeffrey Gits zorgde voor een 2-1 stand.

Voorschoten’97 zette alles op alles om nog een punt meer naar huis te nemen. In de 76e minuut voltooide Nicky Guijt die missie. Het was nog niet over voor de equipe van trainer Nick Poot (foto). Met nog vijf minuut te spelen schoot Guijt ook de winnende treffer binnen: 2-3.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder