Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci (RKAVV): “Te veel punten verloren om aan te haken”

Een weekje rust na de winst in en tegen koploper Hoogeveen was lekker voor RKAVV. Ook kwam het goed uit dat gescout kon worden bij HBS, dat tegen rkvv Velsen speelde. Komende zondag kan de opgedane kennis van pas komen als in en tegen Velsen gespeeld wordt. De Leidschendammers verloren dit kalenderjaar nog niet.

Tekst: Pieter Donath

Twee keer winnen en drie keer gelijk spelen waren de resultaten na de herstart van de competitie. Vooral de winst tegen vv Hoogeveen was een goede prestatie en moet het vertrouwen om bovenin mee te kunnen doen hebben vergroot. RKAVV staat met 25 uit 17 op de achtste plaats. Tegenstander rkvv Velsen staat twaalfde met 16 uit 18. Het zou mooi zijn om te winnen op sportpark Driehuis.

Revanche

Dit zou dan een revanche zijn op de thuis op 12 september jl. met 0-2 geleden nederlaag. Overigens zijn de Velsenaren een altijd lastige tegenstander geweest omdat de enige twee edities die er waren, eindigden in een 0-2 overwinning voor rkvv Velsen. Dit wordt de eerste keer dat deze wedstrijd op natuurgras wordt gespeeld. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) kijkt terug op de winst tegen vv Hoogeveen, de ongeslagen serie van vijf wedstrijden en geeft zijn verwachting voor komende zondag.

Hoe kijk je terug op de winst tegen vv Hoogeveen?

,,Uiteraard ben ik tevreden met het resultaat. Het was ook goed om te zien dat een aantal jonge gasten het goed hebben ingevuld.”

Wat vind je van de ongeslagen serie van vijf wedstrijden?

,,Het klinkt mooi, maar door de drie gelijke spelen verloren we te veel punten om aan te haken bij de top vijf ploegen.”

Hebben jullie zondag of deze week nog gespeeld of alleen getraind en zondag jl. HBS-rkvv Velsen (5-1) bekeken?

,,We hebben alleen getraind en het weekend vrijgegeven. Uiteraard heb ik Velsen bekeken.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen rkvv Velen en is spelen op natuurgas een groot nadeel?

,,Het is een lastige ploeg en een sterk collectief. Ze hebben een behoudende speelwijze en uit het niets kunnen ze een doelpunt maken. Het veld zal niet in ons voordeel zijn.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder