Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Even afwachten of iedereen kan spelen”

Scheveningen pakte midweeks bijna de volle buit tegen koploper vv Katwijk. De wedstrijd kende echter negen minuten extra tijd en in die periode wisten de bezoekers alsnog langszij te komen: 2-2. Zaterdag komt nummer twee Koninklijke HFC op bezoek op sportpark Houtrust.

Tekst: Ton Beije

Scheveningen kende tegen vv Katwijk een knappe start. Na rust ontstond er wat ellende met het publiek van de bezoekers waarna de scheidsrechter zich genoodzaakt zag het duel tijdelijk stil te leggen. Er kwam liefst negen minuten extra tijd bij en daar hebben de Katwijkers alsnog profijt van getrokken. John Blok (foto) daarover: ,,Dat is inderdaad erg jammer, maar eigenlijk had dat niet meer uit mogen maken. We hadden alleen de derde treffer moeten maken en daar hebben we mogelijkheden genoeg voor gehad. Toch is het ook de kwaliteit van Katwijk dat ze nog terugkomen. Vooral jammer voor onze jongens, dat ze zichzelf niet beloonden met drie punten, want we speelden eigenlijk de hele wedstrijd uitstekend.”

Veldspel

Blok over het spel tegen de koploper: ,,Ondanks de lastige omstandigheden hebben we weer een prima wedstrijd gespeeld. Dat is voor mij veel belangrijker dan de stand op de ranglijst op dit moment. We hebben in vergelijking met het begin van dit seizoen individueel, maar vooral ook als team, duidelijk stappen gezet. Het positiespel is prima en de verdedigende organisatie wordt steeds beter. We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat we dinsdag tegen een absolute topploeg speelden. Dat veel ploegen tegen ons een slechte dag hebben zal toch ook wel iets met ons te maken hebben.”

Organisatie

Tegen het einde van de wedstrijd zaten diverse spelers van Scheveningen er wel doorheen. Het kon zelfs in die extra tijd nog helemaal misgaan. Blok: ,,In vermoeidheid en ervaring  zat natuurlijk ook een deel van het verschil. Ondanks dat Katwijk ook de nodige blessures telde, konden ze gewoon nog een ervaren kanon als Mengerink van de bank trekken. Wij hadden in de laatste fase moeite om de organisatie vast te houden. Vooral die eerste tegengoal is dan onnodig en geeft Katwijk net dat zetje dat ze nodig hadden. Die derde tegentreffer had inderdaad nog kunnen vallen maar ook Kevin Gomez kreeg nog een goede kopkans, dus die derde treffer had ook zomaar voor ons kunnen vallen.”

Nummer twee

Zaterdag krijgt Scheveningen op Houtrust de nummer twee, Koninklijke HFC, op bezoek. De laatste wedstrijden moeten qua veldspel de trainer en de ploeg toch het nodige vertrouwen hebben geven. ,,Zeker, maar dat vertrouwen is er al het hele seizoen”, laat Blok weten. ,,Natuurlijk is de ene wedstrijd wat beter dan de andere, maar laten we vooral niet vergeten in wat voor zware competitie we spelen.”

Loopvermogen

HFC heeft een goede fitte ploeg, met veel loopvermogen. Dat vraagt tactisch weer wat van Scheveningen, met ook die wedstrijden doordeweeks. Blok: ,,Kon. HFC is één van de weinige ploegen met bijna geen  personele problemen. Een fitte en goed voetballende ploeg. Voor ons is het even kijken hoe we uit de wedstrijd van dinsdag komen, want het is wel een aanslag op de fysieke gesteldheid van spelers geweest. Niet alleen door de intensiteit van wedstrijd, maar ook omdat het een thuiswedstrijd was. Ik heb al genoeg over ons veld gezegd, maar volgens de kenners kan er pas in de zomer wat aan het hoofdveld gebeuren. Daar dus zullen we dus de komende weken met veel thuiswedstrijden rekening mee moeten houden.”

Selectie

Met al die wedstrijden doordeweeks kan de Scheveningen-trainer op een donderdagtraining ook niet veel doen. Beetje de Engelse stijl, rustige trainingen en vol gaan in de wedstrijden. Blok: ,,Inderdaad, voor spelers heerlijk zolang ze fysiek in orde zijn.” Voor komende wedstrijd rekent Blok op dezelfde selectie. ,,Dus zonder Tim Peters, Robbert van Koesveld en Crescendo van Berkel. Of iedereen ook kan spelen bekijken we zaterdag.” Scheveningen verdient met haar goede spel alle steun van de supporters, zeker met weer een thuiswedstrijd. ,,Dat is natuurlijk mooi. Dinsdagavond heerste er ook een heerlijk sfeertje al blijft het jammer, ook financieel voor de club, dat dit soort wedstrijden niet op zaterdagen kunnen worden gespeeld met een mooie derde helft.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder