Hagenaar Ronaldo Lima Duarte Lopes tweede versterking voor Partizan Bardejov

De tweede versterking voor Partizan Bardejov, dat in de Tweede Divisie in Slowakije uitkomt, tijdens de wintertransferperiode is de tweeëntwintigjarige uit Den Haag afkomstige Ronaldo Lima Duarte Lopes (foto). De Kaapverdiaans-Nederlandse voetballer speelde in Nederland in de senioren bij Quick.

Middenvelder Lima Duarte Lopes speelde in de jeugd bij Sparta Rotterdam, Haaglandia, Alphense Boys en FC Utrecht. In 2017 vertrok hij naar FC Den Bosch, waar hij in augustus van dat jaar zijn debuut maakte. In oktober 2018 verhuisde hij naar Spanje, waar hij uitkwam op het derde niveau voor het CD Alfaro-team.

Fysiek

Bij aankomst in Bardejov onthulde Ronaldo Lima Duarte Lopes: ,,Ik kreeg de kans van de coach om in Bardejov te spelen. Ik ben erg gemotiveerd en wil het vertrouwen niet alleen aan de coach teruggeven, maar ook aan de club zelf. Ik denk dat het grootste verschil tussen het Slowaakse en Nederlandse voetbal is, dat het in Slowakije fysiek zwaardere wedstrijden zijn, terwijl in Nederland technischer en op een hoger niveau wordt gespeeld.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder