Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci (RKAVV): ,,Kansen beter benutten”

Wat een tegenvaller zondag jl. RKAVV verloor van het lager geplaatste rkvv Velsen. Twee weken eerder werd van koploper Hoogeveen gewonnen en na een vrij weekend had iedereen binnen de club meer verwacht. Komende zondag komt Alphense Boys naar de Kastelenring. Uit werd verloren, dus hopelijk ontbranden er revanchegevoelens.

Tekst: Pieter Donath

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) was na afloop van de wedstrijd tegen rkvv Velsen ontevreden. ,,Het was teleurstellend wat ik heb gezien. Door verschillende oorzaken hebben wij niet ons spel kunnen spelen. Op het grasveld was goed combinatievoetbal nauwelijks mogelijk en we misten een aantal spelers dat voor de balans moet zorgen. We zijn zondag de aansluiting met de top vier misgelopen. Behalve vv Hoogeveen verspeelden die allemaal punten”, aldus de teleurgestelde trainer in het plaatselijke Krantje.

Interessant

Na de zeer teleurstellende nederlaag tegen rkvv Velsen staat er een mooie (thuis-)streekderby voor de deur. De wedstrijden van RKAVV tegen Alphense Boys zijn altijd interessant en staan garant voor aanvallend voetbal. De eerste wedstrijd, zonder publiek, op 14 november jl. eindigde in 2-1 voor Alphense Boys, maar in dezelfde week werden de Alphenaren voor de KNVB beker thuis met 4-0 verslagen.  Alphense Boys staat op de zesde plaats met 29 uit 19 en RKAVV staat achtste met 25 uit 18 wedstrijden. Trainer Maurizio Ceccucci geeft de oorzaken aan van de nederlaag tegen rkvv Velsen en duidt waar de kansen tegen Alphense Boys liggen.

Wat waren de oorzaken van het slechte spel tegen rkvv Velsen?

,,Laten we voor op stellen dat Velsen het gewoon goed heeft gedaan. Ze hebben het vermogen om uit het niets te scoren en dat deden ze ook. Het (gras-)veld werkte niet in ons voordeel dus ook dat is een oorzaak.”

Is voetballen op gras heel anders dan op kunstgras dat jullie gewend zijn?

,,Ja dat is zeker anders. We hebben de hele week op gras getraind, maar je merkt toch dat spelers het niet meer gewend zijn.”

Uit verloren jullie van Alphense Boys. Wat moet er zondag anders dan toen en wat voor wedstrijd verwacht je?

,,De kansen beter benutten en verdedigend geconcentreerd blijven.”

Je wijst nooit naar blessures, maar onder meer het geblesseerd uitvallen van Justin van Rijswijk is weer een tegenvaller.

,,Ja. Het klopt dat dit een behoorlijke tegenvaller is, maar we hebben een prima jong team en een goede O19, dus genoeg perspectief voor de toekomst.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder