Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,Collectief gemis spelers opvangen”

HBS doet nog volop mee in de kopgroep van de zondag Hoofdklasse. Zondag wacht de ploeg van trainer Bas Steffens (foto) een zware dobber, want de Kraaien gaan in Noordwijk op bezoek bij SJC, dat derde staat met twee punten meer dan de Hagenaars.

Tekst: Ton Beije

Afgelopen zondag kwam HBS bij Purmersteijn niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Trainer Bas Steffens over dat duel: ,,Het was een lastige uitwedstrijd tegen een prima ploeg. Op zich is een gelijkspel dan helemaal niet slecht, alleen als je in de zeventigste minuut nog 0-2 voorstaat, dan voelt het wel enigszins teleurstellend natuurlijk.”

Totaalbalans

HBS doet het zowel aanvallend als verdedigend goed. De ploeg scoorde tot nu toe 46 keer (net als SJC), alleen leider Hoogeveen kwam tot meer treffers (53). Bovendien heeft HBS nu de minst gepasseerde verdediging in die Hoofdklasse. Steffens daarover: ,,We krijgen niet veel goals tegen en scoren veel en redelijk verdeeld over meerdere spelers. De totaalbalans is dus prima in de ploeg, want de feiten wijzen dit uit na een nu langere periode.”

Geduldig

Zondag gaat HBS dus op bezoek bij SJC. Steffens kent de kracht van die ploeg. ,,SJC kan heel geduldig en gedisciplineerd spelen vanuit een heel verdedigende en afwachtende houding. Dit is een keuze, maar dat beheersen zij goed en het levert ook goede resultaten op en daar gaat het om.” Winst zou betekenen dat HBS opstoomt naar de derde plaats op de ranglijst en in punten gelijkkomt met TOGB. ,,We weten natuurlijk wat winst ons brengt. Onze focus ligt daarop, maar we weten ook dat er nog best een lange weg te gaan is waarin nog heel veel kan gebeuren”, laat Steffens realistisch weten.

Kruisband

Dan de personele bezetting voor komende zondag. Steffens: ,,Buiten al wat lopende blessures, hebben we wat dat betreft een teleurstellende week achter de rug. Jim Roberti en Luc Vurens hebben beiden te horen gekregen dat hun kruisband is gescheurd en het seizoen voor hen erop zit. Een grote klap voor ons, maar nog meer voor deze twee klasbakken zelf. Ook Sieb Verheul is geblesseerd geraakt. Aan de andere kant hebben we als team afgesproken dit te omarmen en als collectief hun gemis op te vangen. In de eindfase en gedurende een seizoen kun je hiermee helaas te maken krijgen. Wij zullen als team het negatieve moeten omzetten in het positieve en ons door niks af laten leiden richting onze doelstellingen.”

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder