Warming-up Derde Divisie (zo), Paul v.d.Zwaan (Quick): ,,UNA is stugge ploeg”

Het zijn loodzware weken voor Quick. Liefst vijf wedstrijden in twaalf dagen. Zelfs profvoetballers krijgen dit niet voor de kiezen. De eerste in de reeks werd woensdag jl. met 5-0 gewonnen van EVV Echt. Zondag komt UNA op bezoek. 

Tekst: Pieter Donath

UNA betekent in het Latijns eensgezind en deze naam werd in 1929 opgelegd door het bisdom. De in Zeelst (gemeente Veldhoven) opgerichte club gaf aan dit woord de betekenis Uitspanning Na Arbeid. De club presteert al jaren goed en staat nu op de zevende plaats met 37 punten uit 23 wedstrijden. Vorige week zondag werd met 6-0 gewonnen van Westlandia en woensdag jl verloor UNA bij Groene Ster met 2-1.

Vorige week werd de wedstrijd vv Dongen-Quick afgelast vanwege Coronabesmettingen, maar de winst tegen EVV Echt zorgde ervoor dat de ploeg in de race blijft voor het winnen van de tweede periodetitel. Quick heeft evenveel verliespunten als Gemert en Groene Ster, maar speelde een wedstrijd minder. Het duel tegen Dongen is de laatste uit de tweede periode. Wint Quick, dan pakt het op doelsaldo die periode, want Gemert, Groene Ster en Hercules zijn al uitgespeeld voor die periode. Wint Quick niet, dan eist Gemert die periodetitel op. Trainer Paul van der Zwaan (foto) zegt daarover niets, maar wel over de gespeelde en de frequentie van de te spelen wedstrijden.

Hoe kijk je terug op de winst tegen EVV Echt?

,,Gelukkig zat ik na mijn ziekte weer op de bank en heb genoten. Eindelijk een wedstrijd waarbij je vanaf het begin tot het einde redelijk relaxed kon zitten kijken. We hadden direct het initiatief en de grip erop. De ruststand van 1-0 was nog mager, maar het gevoel dat die zou worden uitgebouwd was er wel.”

Wat verwacht je van wedstrijd tegen UNA?

,,UNA zal lastiger worden, want het is altijd een goede stugge ploeg, maar we gaan er weer voor. Uit werd verloren (2-1) dus we hebben wat goed te maken. Wij willen elke wedstrijd winnen en zien dan wel wat dat gaat betekenen voor de stand.”

Jullie spelen liefst vijf wedstrijden in twaalf dagen. Wat vind je daarvan?

,,De frequentie van wedstrijden in de komende periode zondag, woensdag, zondag, zaterdag, maandag is een grote zorg. Ga er maar aanstaan. Eigenlijk onverantwoord, maar ja we hebben ermee te dealen.”

Gaan jullie voor de tweede periodetitel?

,,Zoals gezegd spelen wij wedstrijd voor wedstrijd om te winnen en kijken daarna wel wat dat oplevert.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder