Warming-up zaterdag 1A: Die Haghe kan VELO bijhalen in punten

Die Haghe kende een slechte start van de competitie. Nadat trainer Wim de Jong het roer overnam, zijn de Ockenburgh-bewoners punten gaan sprokkelen. Vanavond wacht de derby tegen het Wateringse VELO. Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal op Ockenburgh.

Tekst: Ton Beije

Die Haghe tegen VELO werd eerder al een keer geannuleerd vanwege coronaproblemen. Die Haghe moest afgelopen zaterdag de punten achterlaten bij BOL. Maar ook VELO stelde voor eigen aanhang teleur door met 1-2 te verliezen van ZOB, dat door die winst Die Haghe weer voorbijging op de ranglijst.

Gevarenzone

Het duel vanavond is van groot belang voor beide clubs. VELO kan bij een overwinning liefst vier punten op de ranglijst stijgen. Maar trainer Kevin van der Geest (foto) weet ook, dat bij een verlies Die Haghe op hetzelfde puntentotaal komt als zijn ploeg. En dat zou betekenen, dat voor de Wateringers ook de gevarenzone op de loer blijft liggen.

Die Haghe krijgt paaszaterdag weer te maken met een derby. Dan komt Forum Sport op bezoek op Ockenburgh. VELO gaat dan op bezoek bij Monnickendam.

© Haaglanden Voetbal  

Lees verder