Gemeente Den Haag geeft groen licht voor LED-lampen op DUNO

DUNO heeft deze week een belangrijke stap voorwaarts gezet in de realisatie van nieuwe LED-verlichting op beide velden. Vanuit de gemeente Den Haag kwam groen licht op de subsidie-aanvraag, waardoor de leverancier nu echt aan de slag kan.

,,Het ziet ernaar uit dat we nog in dit lopende seizoen die nieuwe verlichting realiseren. Een mooie stap voorwaarts,” aldus DUNO-voorzitter Jeroen van der Zwan op de clubsite.

Grootste voordeel van de nieuwe lampen is dat ze veel duurzamer zijn dan de huidige, minder energie vragen en veel flexibeler dan nu kunnen worden gebruikt. Zo kan bijvoorbeeld ook een deel van het veld worden verlicht. ,,Ook krijgen we dankzij de aanschaf een veel betere verlichting van het veld, zodat voetballen in de avonduren prettiger wordt”, aldus Van der Zwan.

Omgeving

Bij de aanleg is rekening gehouden met wat deze lampen doen voor de omgeving – per saldo zullen de buren minder licht te verduren krijgen. Op veld 1 komen de sterkste lampen, zodat hier wedstrijden kunnen worden gespeeld onder maximaal toegestaan licht; maar ook op veld 2 gaat de club er flink op vooruit ten opzichte van de huidige situatie.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder