Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci: ,,Hopelijk geen extra blessures”

Ook tegen Alphense Boys werden de kansen onvoldoende benut. Weliswaar won RKAVV, maar de uitslag had ruimer gekund. Komende (paas-) zaterdag is er in Meppel tegen Alcides een nieuwe gelegenheid om te scoren. Mocht dit niet lukken dan is er aanstaande maandag (tweede paasdag) thuis om 14.30 uur weer een kans om tegen SJC (veel) te scoren.

Tekst: Pieter Donath

Het zware paasweekend begint op zaterdag met een lange busrit van 176 km naar Meppel, waar op sportpark Ezinge wordt aangetreden tegen Alcides. Deze ploeg staat op de twaalfde plaats met 19 punten uit 20 wedstrijden en RKAVV staat vier plaatsen hoger met 28 uit 19. In Leidschendam werd eerder dit seizoen met 1-1 gelijk gespeeld. Dit was een onnodig puntenverlies omdat na de snelle voorsprong ‘vergeten’ werd om meer doelpunten te maken en Alcides na een moment van onoplettendheid vlak voor tijd wel scoorde.

Eén dag rust

Na thuiskomst zaterdag is er slechts één dagje rust, waarna op tweede paasdag om 14.30 uur op de Kastelenring moet worden gespeeld tegen het hooggeplaatste SJC uit Noordwijk.

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) reageert op vragen over het benutten van kansen, de wedstrijd tegen Alcides en de korte hersteltijd tot de wedstrijd tegen SJC op paasmaandag.

Tegen Alphense Boys werden weer veel kansen gemist. Trainen jullie extra op afwerken?

,,Ja, we leggen daar wel meer de nadruk op.”

Hoe kijk je terug op die wedstrijd?

,,Ik ben blij met de drie punten en in tactisch opzicht tevreden met de uitvoering. We wisten waar we Alphense Boys pijn konden doen en hadden daarop getraind. Het pakte goed uit, want we creëerden zo een aantal goede mogelijkheden. We zijn minder tevreden over de gemiste kansen en moeten de wedstrijd eerder beslissen. Nu gaven we Alphense Boys dat een heel goede ploeg heeft met veel individuele kwaliteiten de gelegenheid om terug te komen. Direct na rust kregen wij twee grote kansen (bal op de paal en een vrij schot van negen meter in handen van de keeper) die er niet ingaan, waarna het 1-1 wordt en zij terug zijn in de wedstrijd. Uiteindelijk winnen we in mijn optiek verdiend.”

Wat zijn de sterke en zwakke punten van Alcides?

,,De sterkte is dat ze zomaar vanuit een gesloten en ingezakte speelwijze een kans kunnen creëren vanuit de omschakeling. Daar moeten we ons tegen wapenen. Hun zwakte bespreken we met de groep tijdens de laatste training.”

Hoe gaan jullie om met twee wedstrijden in drie dagen?

,,Zondag kunnen de spelers terecht bij de fysio. Verder moeten ze goed eten en drinken en proberen binnen 48 uur weer wedstrijdfit te zijn. Fysiologische gezien en volgens de wetten van de KNVB is het verstandiger om 72 uur hersteltijd te hebben na een wedstrijd, dat is nu even niet mogelijk, helaas. Hopelijk levert het ons geen extra blessures op.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder