Warming-up Derde Divisie (zo): Streekderby al op zaterdag

Het is tot nu toe niet het seizoen van Westlandia. De Westlanders moeten de laatste tien wedstrijden nog vol aan de bak om zich veilig te spelen. Hekkensluiter Westlandia heeft vier punten minder dan Hoogland. Als Westlandia weg wil komen én blijven uit de gevarenzone, zullen ze een goede periode van wedstrijden neer moeten zetten. De mannen van trainer Cesco Agterberg (foto) spelen het paasweekend maar liefst twee wedstrijden.

Tekst: Willem Lenting

Westlandia verloor vorige week met 1-3 van OSS’20. Westlandia ziet door deze nieuwe nederlaag het gat met de nacompetitieplaatsen steeds groter worden. Nummer zestien EVV heeft al zes punten meer dan de hekkensluiter uit Naaldwijk. Het wordt een zware kluif voor de ploeg om in de resterende tien wedstrijden degradatie te ontlopen. Zaterdagmiddag wacht een wedstrijd tegen Quick uit Den Haag. Quick het maar liefst zeventien punten meer gepakt dan de Westlanders. Het vertrouwen bij de Haagse club zal groot zijn, want er werden in de tweede periode aansprekende resultaten behaald. Deze week ging de inhaalwedstrijd tegen Dongen niet door. Het mogelijke feestje staat nu gepland op 28 april. Na een matige eerste periode (16e), staat Quick nu op een veilige plek en speelt het volgend seizoen weer in de Derde Divisie zondag.

Paul van der Zwaan

Trainer bij de ploeg uit Den Haag is sinds zes seizoenen Paul van der Zwaan. Hij was eerder werkzaam bij UVS, Ter Leede, ’s-Gravenzande, Voorschoten’97 en VVSB. De eerste wedstrijd van dit seizoen verloor Westlandia in Den Haag met 2-0. Een paar dagen later stapte trainer Marcel Koning op. De mannen uit Naaldwijk scoren gemiddeld nog geen doelpunt per wedstrijd. Zestienmaal speelden beide ploegen tegen elkaar en zeven keer wonnen de Westlanders. De wedstrijd op sportpark De Hoge Bomen zaterdag begint om 14.00 uur en staat onder leiding van Boyd van Kommer uit Leiderdorp.

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder