Zondag Hoofdklasse: RKAVV boekt eenvoudige zege in Meppel

Op paaszaterdag heeft RKAVV zonder al te veel moeite gewonnen van Alcides. In Meppel liepen de Leidschendammers na rust uit naar een ruime voorsprong, waardoor de punten na negentig minuten in de bus geladen konden worden. Bij RKAVV ontbrak een aantal basisspelers en dat gaf O23-spits Sebastian Haarlemmer de gelegenheid om zijn basisdebuut te maken.

Tekst: Jonas Bloemen

RKAVV startte scherp aan de wedstrijd. Al na drie minuten mocht Remco Overdevest een schot op doel lossen, maar zijn inzet werd door doelman IJzerman verwerkt tot een corner. Even later probeerde Sebastian Haarlemmer het ook, maar opnieuw bracht IJzerman redding. Dezelfde doelman moest ook handelend optreden nadat Hayden Bergen alleen voor hem verscheen. Op slag van rust kwam RKAVV alsnog op voorsprong. Een goede voorzet van Hayden Bergen werd door Glenn Arts in eigen doel gewerkt: 0-1.

Strafschop

Zoals RKAVV het eerste bedrijf eindigde, zo begon het aan de tweede helft: met een doelpunt. Binnen veertig seconden zette Edwin Agyare (foto) de 0-2 op het scorebord. Twee minuten later kreeg Remco Overdevest een grote kans, maar hij schoot hoog over. Zeven minuten na de thee was Overdevest alsnog trefzeker. Op aangeven van Edwin Agyare schoot Overdevest beheerst binnen: 0-3. RKAVV kreeg kansen op meer doelpunten en had weinig van Alcides te duchten. Na ruim een uur spelen maakte Sebastian Haarlemmer zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van RKAVV. Vanaf de strafschopstip zorgde hij voor de 0-4.

Concentratie

RKAVV nam wat gas terug, het ontvangt maandag namelijk alweer SJC. De concentratie ebde wat weg en dat gaf Alcides de kans om eens in de buurt van het Leidschendamse doel te komen. Met nog ruim een kwartier te gaan kopte Leon Kooiker de 1-4 achter doelman Mike Ten Kroode. Toch had ook RKAVV een kans om de marge te vergroten. Zo schoot invaller Bill Orifa op de paal. In de slotfase verving Nico Ogieva Jubilee Djan. Voor Ogieva, die vorig seizoen nog in de JO19-1 van RKAVV speelde, zijn officiële debuut in het vlaggenschip. Hij kon niet voorkomen dat Alcides nog één keer scoorde. Ruben Zanting bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-4.