Zondag Derde Divisie: Quick wil en Westlandia moet winnen

Na de streekderby van zaterdag tussen Westlandia en Quick is de situatie er voor de Westlanders niet beter op geworden. Paasmaandag telt alleen winst. Ook Quick wil na het gelijke spel in Naaldwijk op Nieuw Hanenburg weer de volle buit halen ten koste van OSS’20.

Tekst: Ton Beije & Willem Lenting

Westlandia verzuimde op paaszaterdag de volle buit te pakken in de streekderby tegen Quick. De ploeg van trainer Cesco Agterberg kreeg de nodige kansen om dat duel met drie punten af te sluiten. Omdat de concurrenten wel de punten pakten, is de situatie er voor de Naaldwijkers niet gunstiger op geworden.

Werk

Westlandia kijkt nu tegen een achterstand aan van liefst zes punten naar nummer voorlaatst Hoogland. Paasmaandag trekt Westlandia naar Brabant om de strijd aan te binden bij middenmoter Blauw Geel’38. Aan een gelijkspel heeft Westlandia niets, er moet gewonnen worden. Werk aan de winkel dus voor trainer Cesco Agterberg en technisch manager Marko van der Knaap (foto). Ook al kunnen zij er weinig aan doen als de voorwaartsen de beste kansen om zeep helpen.

Waarde

Blauw Geel’38 is op 21 juni 1938 opgericht en komt uit Veghel. Belangrijke speler bij Blauw Geel is Ymanuel Hurkmans. Hurkmans is een echte knokker omdat hij twee keer zijn voorste kruisband afscheurde, niet opgaf en nu alweer een vaste waarde is in de ploeg. Hij heeft in zijn jeugd nog voor PSV gespeeld. Trainer bij de ploeg is sinds zes seizoenen Niels van Casteren. Tijdens zijn eerste seizoen maakte hij een droomdebuut mee door gelijk kampioen te worden. Daarvoor was hij jaren jeugdtrainer bij TOP Oss, PSV en Vitesse.

Tevreden

Quick was zaterdag in Naaldwijk dik tevreden met het punt (0-0). De Haantjes zijn aan een goede reeks bezig en zien maandag OSS’20 naar Nieuw Hanenburg komen. Die ploeg verzamelde vier punten meer tot nu toe dan Quick, maar speelde ook een duel meer. Kansen dus voor de ploeg van Paul van der Zwaan, maar dan zal uit een ander vaatje getapt moeten worden dan uit tegen Westlandia.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder