Jack’s League: Scheveningen wint met ruime cijfers van De Treffers

|

Scheveningen heeft een belangrijke overwinning van 3-0 behaald tegen De Treffers uit Groesbeek en daarmee een goede reeks neergezet in de afgelopen weken van tien punten uit vier wedstrijden. Hiermee plaatste Scheveningen zich in het linker rijtje en neemt daarmee afstand van de degradatieplaats, maar ook van de plaatsen 16 en 17, die in aanmerking komen voor nacompetitie.

Tekst: John Carlier

Hoewel De Treffers goed aan de wedstrijd begon, waarbij zowel Jordy Thomassen als Daan van Hees keeper Sven van de Maaten in de twaalfde en veertiende minuut op zijn kwaliteiten testten.  Met twee afstandsschoten van genoemde spelers kon hij met een enorme reflex de bal wegstompen.

Ondanks het feit dat Scheveningen het De Treffers gunde om het spel te maken, was het toch Scheveningen dat de eerste tik uitdeelde. Het was Michael de Niet die na een kwartier spelen de eerste mogelijkheid kreeg, maar de bal via een verdediger tot corner zag gaan. Hierna volgden twee corners waarbij de laatste een prooi was voor Lex Immers (foto). Met zijn goede koptechniek sprong hij boven alle verdedigers uit en kopte de bal buiten bereik van de keeper in de uiterste hoek waarmee de stand op 1-0 kwam.

Huis

Ondanks het feit dat Leroy George nog wel de kans kreeg om vanuit een vrije trap de gelijkmaker te scoren, creëerde De Treffers na het doelpunt van Scheveningen nagenoeg niets meer. Wel veel balbezit, maar de verdediging van Scheveningen stond als een huis.

Hoewel er nog een hele helft gespeeld moest worden was het toch Scheveningen dat de wedstrijd min of meer op slot gooide. In de extra tijd als gevolg van een drinkpauze in de 23e minuut sloeg Scheveningen wederom toe. Na een prachtige combinatie kopte eerst Lex Immers de bal recht in de handen van de keeper, maar het was uitstel van executie, want na deze actie was er weer een counter van Scheveningen, waarbij de bal bij Michael de Niet kwam die met veel snelheid een aantal spelers passeerde alsof ze er niet stonden en vanaf ongeveer 25 meter de bal onhoudbaar in de kruising schoot. Een ruststand van 2-0 en met uitzicht op basis van het vertoonde spel en een uitstekend spelende verdediging op meer.

Genadeklap

Ondanks dat Scheveningen zich wat liet terugzakken, gaven ze al snel in de tweede helft de genadeklap. Het was weer de snelheid van Michael de Niet die een dieptepass ontving van Rowdy van der Putten en alleen op de keeper kon afgaan. Zijn schot was onhoudbaar en de bal verdween hoog in de touwen en bracht daarmee de stand op 3-0.

Hierna bracht trainer Gert Kruijs nog wel twee wissels in met de hoop op een aansluitingstreffer.  Ook trainer John Blok wisselde en bracht Tim Peters in het veld voor Barry Rog. De hoop dat de wissels bij De Treffers verbetering zouden brengen, was ijdele hoop want het was weer Michael de Niet die via een scrimmage bijna bij de doellijn de 4-0 scoorde, maar scheidsrechter Smit zag hierbij een overtreding en keurde het doelpunt af.

Muur

In de 68e minuut legde de scheidsrechter het spel weer even stil voor een drinkpauze. Hierna kreeg Scheveningen via een vrije trap op de rand van het strafschopgebied nogmaals de kans om 4-0 te scoren, maar de bal werd door Jari de Jong in de muur geknald. Voordat beide teams in de 78e minuut nog twee wissels inbrachten moest de scheidsrechter toch nog een gele kaart uitreiken aan Jordy Thomassen van De Treffers. Hierna was de wedstrijd gespeeld. Wel was er nog een mogelijkheid voor een aansluitingstreffer. Invaller Pim Balkestein van De Treffers kopte een bal recht in de handen van een goed keepende Sven van der Maaten.

Een verdiende overwinning voor Scheveningen met een goed vooruitzicht en een teleurstelling voor De Treffers, zeker omdat het de laatste twee wedstrijden had gewonnen en de ploeg ook wat lucht gaf om uit de degradatie/nacompetitiezorgen te blijven.