Warming-up Hoofdklasse (zo): Maurizio Ceccucci: ,,HBS is titelkandidaat”

Veel toeschouwers genoten maandag jl. van de clash tussen RKAVV en SJC. Niet alleen door de hectische slotfase waarin RKAVV via een penalty op 2-2 kwam, maar vooral door het aanvallende spel van beide teams. Komende zondag gaat RKAVV uit bij HBS weer aanvallen, maar de Leidschendammers hopen, dat dan de kansen beter worden benut dan tegen SJC.

Tekst: Pieter Donath

Het was een zwaar paasweekend voor RKAVV. Zaterdag werd in Meppel met 2-4 gewonnen van Alcides en minder dan 48 uur later moest worden aangetreden tegen SJC. Door een eigen doelpunt en door doelpunten van Edwin Agyare, Remco Overdevest en Sebastian Haarlemmer stond het halverwege bij Alcides 0-4. Maandag in Leidschendam zag het gezien het aantal kansen en mogelijkheden ernaar uit, dat opnieuw gewonnen zou worden. SJC boog echter een 1-0 achterstand (doelpunt: Tristan Croes) om in een 1-2 voorsprong. In de extra tijd van de tweede helft zorgde Asim Metin uit een strafschop voor de 2-2 eindstand. Zondag speelt RKAVV de Haaglanden-derby bij het HBS van ex-RKAVV trainer Bas Steffens. HBS staat op de vierde plaats en heeft acht punten meer dan RKAVV.

Teleurgesteld

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) was teleurgesteld na het gelijkspel tegen SJC. ,,Met nu nog zeven wedstrijden te gaan en elf punten achterstand op koploper Hoogeveen is alles nog mogelijk. De plaatsen onder die van Hoogeveen geven recht op het spelen van nacompetitie. We spelen altijd om te winnen, dus ook tegen HBS.”  En op andere vragen reageert hij als volgt:

Hoe kijk je terug op het paasweekend?

,,Natuurlijk zijn twee wedstrijden in drie dagen te veel van het goede. Na de wedstrijd van zaterdag zat er maar 48 uur tussen de volgende wedstrijd. Het is ook krom dat dit ons wordt opgelegd door een organisatie die ons heeft geleerd om zorg te dragen voor een goede arbeidsrust verhouding. Zelfs in de eredivisie waar spelers dagelijks trainen en topfit zijn worden er geen twee wedstrijden in 48 uur gespeeld.”

Vond je 2-2 tegen SJC een terechte uitslag?

,,Ja, uiteindelijk misschien wel. Ik zeg misschien omdat wij wederom verzuimden om de kansen te benutten en dan had het zomaar 3-0 kunnen staan, terwijl SJC nog niet één echte kans had gekregen. Aan de andere kant kreeg SJC een discutabele rode kaart in de 82e minuut en kregen wij een discutabele penalty mee. Ik zeg discutabel, want ik kon het niet goed beoordelen. Feit is wel dat onze speler bij die actie een flinke blessure heeft opgelopen en deze week niet inzetbaar is. Het publiek was in ieder geval de winnaar.”

Komt het niet benutten van kansen door het ontbreken van de spitsen Jeremy van Lochem en Yani Bouras?

,,Nee dat gaat me te ver en dan doe je de spelers die er nu staan te kort.”

Hoe sterk schat je HBS in?

,,HBS doet het momenteel geweldig. Ze zitten in een geweldige flow. Ik schat ze in als titelkandidaat.”

Wat is er in de rest van het seizoen nog te bereiken voor RKAVV?

,,Als we niet weten te winnen dan zit het seizoen erop en zullen wij om des keizersbaard het seizoen moeten uitspelen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder