Warming-up Derde Divisie (zo), Paul v.d. Zwaan (Quick): ,,Wat recht te zetten”

De twee wedstrijden in het paasweekend leverden Quick één mager puntje op. Zaterdag was tegen Westlandia qua voetbal het puntje eigenlijk al te veel. Maandag volgde een betere wedstrijd die helaas geen punten opleverde. Zondag thuis tegen Hollandia draagt het hopelijk vele publiek bij tot een driepunter.

Tekst Pieter Donath

Paasmaandag tegen het hooggeplaatste OSS’20 werd de 0-1 in de slotfase niet gelijkgetrokken, maar werd het via een uitval 0-2. Quick had meer verdiend. De revanche kan worden genomen tegen Hollandia. Tegen de club uit Hoorn werd op 6 maart jl. met 2-0 verloren. Quick staat op de tiende plaats met 36 punten uit 25 wedstrijden en Hollandia zestiende met 27 uit 26.  Onderschatting door Quick is gevaarlijk, want op paaszaterdag verrasten de Hoornaren door met 3-5 te winnen bij ‘topclub’ OFC uit Oostzaan.

Uitdaging

Trainer Paul van der Zwaan (foto) kijkt terug op het paasweekend, ziet de wedstrijd tegen Hollandia als een nieuwe uitdaging en wil niet ingaan op vragen over de wedstrijd van donderdag waarin tegen vv Dongen de tweede periodetitel kan worden gewonnen.

Hoe kijk je terug op de twee wedstrijden in drie dagen?

,,Ze hebben ons niet gebracht wat wij ervan hoopten. Tegen Westlandia op paaszaterdag was de uitvoering op zijn zachts gezegd niet optimaal. Het werd dan ook een draak van een wedstrijd waarin geen van beide nog niet één laat staan drie punten verdiende. Op paasmaandag tegen OSS’20 was de uitvoering een stuk beter. Daar speelden we eigenlijk best aardig, maar konden dat niet vertalen naar kansen en dus doelpunten. Het verlies was in mijn ogen niet verdiend, maar het gaat in voetbal om de doelpunten niet om de uitvoering.”

Hoe sterk schat je Hollandia in dat dit seizoen wat minder goed presteert?

,,Hollandia wordt weer een nieuwe uitdaging. Een paar weken geleden verloren we na een slecht gespeelde wedstrijd. Er moet dus nog wel wat rechtgezet worden. Als we het focus- en kwaliteitsniveau halen van afgelopen zondag tegen OSS’20 en dat dan ook nog kunnen omzetten in kansen, moet dat ook kunnen lukken. Als we het niveau benaderen als tegen Westlandia dan wordt iedere wedstrijd lastig. Maar ik heb ondanks deze uitschieter wel het gevoel dat we wel stappen hebben gemaakt in volwassenheid. We zijn stabieler dan voorheen.”

Denk je dat de spelers niet bezig zijn met de periodetitel behalen tegen vv Dongen?

,,Voor de zoveelste keer: alleen de eerstkomende wedstrijd, Hollandia dus, is belangrijk. Wat daarna komt is pas daarna.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder