Zaterdag 1A: Slordig Die Haghe prooi voor effectief Valken’68

Het zijn voor Die Haghe de weken dat er punten gehaald moeten worden om van de twaalfde plaats te geraken. Dan is Valken’68 uit een altijd lastige wedstrijd voor de Ockenburghers. De laatste pré-coronawedstrijd op ’t Duyfrak ging nipt verloren (3-2) met toen dezelfde leidsman als nu, Stanley van Lith, die een goede wedstrijd floot.

Tekst: Wim van de Graaf

De thuisploeg stoof beter uit de startblokken dan Die Haghe, dat moest toezien dat de geel-roden binnen acht minuten vier gevaarlijke schoten op het doel van Dion van Splunteren loslieten, waarbij de Haagse doelman telkens redding kon brengen. Die Haghe speelde in deze beginfase slordig en leed daardoor veel balverlies, terwijl Valken’68 hiervan nog niet kon profiteren. Dat kon het wel in de 28e en 30e minuut, waardoor Die Haghe plotsklaps tegen een 2-0 achterstand aankeek. Doelpunten van Marc Langeveld en Samet Arikan van de thuisploeg.

Ten strijde

Die Haghe rechtte de rug en trok eindelijk ten strijde. Het was Roy van der Ven die de Valkenburgse doelman in de 34e minuut een halve redding deed maken, waarna Sami Aoulad Said (foto) de bal tegen de touwen schoot: 2-1. Alles leek weer mogelijk en in de 40e minuut kopte de mee naar voren gekomen Eric Lever de bal hard over de Valken-doelman, maar ook over de kruising. Ook de laatste vijf minuten voor rust waren voor Die Haghe, maar gescoord werd er voor de thee niet meer.

Fel

De Haagse supporters gingen er – uit de harde wind en in de zon – nog maar eens goed voor staan toen de tweede helft aanbrak. Het zal ongetwijfeld gedonderd hebben in de kleedkamer van Die Haghe, want de gasten gingen fel van start en dat leverde bijna de gelijkmaker op, maar de bal ging voorlangs het Valken-doel zonder dat er een voet of teen tegenaan kon worden gedrukt. In de 48e minuut ging een Valkenburgse spits achter een diepe bal aan en doelman Dion van Splunteren schatte zijn uitloopactie verkeerd in, waardoor hij uitgespeeld dreigde te worden. Als laatste redmiddel pakte hij de speler vast, waardoor arbiter Van Lith niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Samet Arikan was de scherprechter en schoot de 3-1 voor Valken’68 binnen. Een enorme domper voor Die Haghe, dat zich net leek te herstellen van een matige eerste helft.

Gifbeker

Maar de gifbeker was nog niet leeg, want in de 54e minuut kon Samet Arikan weer richting het Haagse doel opstomen toen hij in de diepte werd aangespeeld en de bal eenvoudig binnen kon schieten 4-1. Zo ging de thuisploeg effectiever met de kansen om dan de gasten. Toch gaf Die Haghe ondanks deze tegenslag zich nog niet gewonnen. Een door Noa de Jong gelost hard schot kon door de Valken-doelman met veel moeite tot hoekschop worden getikt en in de 69e minuut spurtte Phiras Chehoudi door de Valken-defensie en hij legde de bal precies op het hoofd van Sami Aoulad Said, die knap binnen kopte: 4-2. Die Haghe probeerde het nog met een slotoffensief, maar tien minuten voor tijd had het geluk toen een geelhemd van dichtbij en voor een leeg doel hard naast schoot.

Wissels

Trainer Wim de Jong had eerder een paar wissels binnen de lijnen gebracht en even leek het erop dat dit de aansluitingstreffer zou opleveren, maar vlak voor het laatste fluitsignaal voorkwam de Valken-doelman de 4-3 van Die Haghe. Niet dat Die Haghe recht zou hebben gehad op een overwinning, maar voor het moreel zou het goed zijn geweest. Die Haghe werkte hard, doch kwam in deze wedstrijd gewoonweg tekort tegen een beslist niet beter, maar wel effectiever Valken’68, dat na afloop de vierde plaats op de ranglijst bezet. Die Haghe blijft op die gevaarlijke twaalfde plaats staan, dus is het zaterdag noodzaak tegen laagvlieger AFC de punten op Ockenburgh te houden.