Jack’s League: Scheveningen slaat weer toe tegen GVVV

Scheveningen leverde wederom knap werk af. Onlangs werd thuis afgerekend met GVVV en nu werden ook de drie punten opgehaald in Veenendaal. Bij rust had de ploeg van trainer John Blok al een 0-1 voorsprong genomen. Die werd na rust uitgebreid met als resultaat een 0-2 zege.

Tekst: Ton Beije

Pas na een kwartier spelen in de eerste helft de eerste mogelijkheid. En die was voor de thuisploeg. Joshua Patrick werd diep gestuurd door Danny De Leeuw, maar zijn voorzet was niet op maat, dus verder geen gevaar voor de Scheveningse defensie. Na bijna een half uur spelen was Scheveningen dicht bij de openingstreffer. Jari de Jong zette zich achter en vrije trap, maar via de GVVV-muur verdween de bal net naast het doel.

Onschadelijk

Het spel was van beide kanten niet groots. Vier minuten voor rust moest GVVV-doelman Jan van Willige ver zijn doel uitkomen om Schevenings gevaar onschadelijk te maken. Op slag van rust waren de bezoekers dan toch doeltreffend. Mike de Niet (foto) mocht op snelheid vertrekken, ontdeed zich van Achraf Nejmi, mocht alleen op doelman Van Willige afgaan en schoof de bal onder de goalie door: 0-1.

Kans

In het tweede bedrijf wilde GVVV natuurlijk iets aan de achterstand doen. Het kreeg na zes minuten de eerste mogelijkheid, maar Byron Burgering schoot vanuit een moeilijke hoek naast het doel van Sven van der Maaten. Even later zag Joshua Patrick zijn kopbal over het Scheveningse doel gaan. Een minuut later kreeg Scheveningen een dot van een kans de marge te verdubbelen, maar Rowdy van der Putten faalde oog-in-oog met doelman Van Willige. Aan de andere kant was Van der Maaten op zijn hoede bij een schot van Joshua Patrick. Uit de daaropvolgende hoekschop was er gevaar voor het Scheveningse doel, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Strafschop

Na dik een uur spelen kreeg Scheveningen de kans het duel in het slot te gooien. Achraf Nejmi trok in het strafschopgebied Lex Immers naar beneden en scheidsrechter Shona Shukrula wees gedecideerd naar de stip. Mike de Niet stuurde vervolgens vanaf elf meter doelman Van Willige de verkeerde hoek in en scoorde zijn tweede van de middag: 0-2.
In het restant gebeurde er niet veel meer. Tyrone Owusu had nog een goed schot in de benen, maar doelman Van Willige redde attent en aan de andere kant was er nog een mogelijkheid zeven minuten voor tijd voor Justin Spies op aangeven van invaller Jordi Bitter, maar zijn inzet ging net over het doel van Van der Maaten. Het bleef bij 0-2, wederom een knap resultaat voor de Houtrust-bewoners.