DSO trekt Piet Gelauf jr. aan als nieuwe trainer voor O23-team

Met ingang van het seizoen 2022-2023 gaat DSO deelnemen aan de ‘nieuwe’ O23-competitie. Met deze deelname zet DSO een nieuwe stap om de brug tussen de jeugd, het tweede team en de hoofdmacht te verkleinen. Met die achtergrond heeft DSO de ervaren trainer Piet Gelauf jr. (foto) aangetrokken.

Piet Gelauf jr. heeft veel ervaring opgedaan als jeugdtrainer in alle leeftijdsklassen en als hoofdtrainer en assistent-trainer bij de senioren. Clubs als SVH, Vredenburch, ODB en laatstelijk vv Laakkwartier hebben van zijn diensten gebruik kunnen maken. Verder is Piet Gelauf, samen met zijn vader, eigenaar van de in Den Haag bekende keepers- en voetbalschool De Nieuwe Burcht.

Ambities

De ambities om de jeugdopleiding verder te professionaliseren, het tweede team op niveau te houden en het maximale uit de ontwikkeling van de jeugd te halen liggen aan dit besluit ten grondslag. Op termijn moeten dan ook (nog) meer eigen leden naar de hoofdmacht doorstromen.

Mix

Door de introductie van het O23-team krijgt de jeugd langer de kans om zich samen met andere leeftijdgenoten op het hoogste niveau te ontwikkelen. Het team zal een mix worden van talentvolle 19+ en jeugdige tweede teamspelers. De O23-competitie wordt dan ook gezien als een extra opleidingscompetitie waar sommige spelers niet vast in zullen spelen, maar een extra mogelijkheid krijgen om op seniorniveau te acteren en te ontwikkelen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder