Zondag Derde Divisie: Quick grijpt bij Dongen naast periodetitel

|||||||||||||||||||

Eindelijk kon Quick de inhaalwedstrijd bij Dongen spelen, die tevens de laatste was in de tweede periode. Op voorhand wisten de Haantjes dat ze alleen bij winst deze titel konden opeisen. Na een enerverende tweede helft greep Quick echter achter het net en verloor.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

Een dubbeldekker vol jeugd was meegereisd naar Dongen om de ploeg aan te jagen en zij zouden de hele wedstrijd niet stil worden. Een enorme boost voor de Haagse ploeg, die toch wel vol spanning leek te zitten. Na enkele minuten spelen had Dongen namelijk al op voorsprong moeten komen, maar van dichtbij werd recht op doelman Jari Puister geschoten. Het bleek een voorbode van wat voor de rust zou komen.

Dongen speelde vrijuit en had de meeste dreiging, ondanks dat het spel op en neer golfde. Na dik tien minuten spelen werd deze dreiging wel in een voorsprong omgezet. Na een afgeslagen aanval kwam de bal aan de zijkant voor de voeten van een Dongen-speler, die deze beheerst in de verre hoek poneerde, achter de kansloze doelman Puister. Aan de andere kant was een voorzet van de zijkant net te scherp voor Sam Zeeman om binnen te lopen, al lukte het Quick maar niet om de schroom van zich af te gooien en het bleef slordig in balbezit.

Waar Quick niet door de Brabantse defensie kon komen, had Dongen er minder moeite mee. Een kopie van het eerste doelpunt leek in de maak, al kon doelman Puister er ditmaal nog wel een hand achter krijgen. Na een half uur spelen zou hij andermaal de hoofdrol pakken, maar ditmaal minder positief. Hij kreeg een terugspeelbal te zacht ingespeeld en stond meteen onder druk van twee Dongen-spelers. Hij moest de eerste uitkappen, maar verloor daarbij de bal en legde zijn tegenstander opzichtelijk neer. Arbiter Te Kloeze kon niets anders dan een strafschop toekennen en spaarde Puister. De strafschop werd door het midden binnengeschoten voor de 2-0.

Tot de rust bleef Quick het wel proberen, maar kon het nauwelijks voor gevaar zorgen. Achterin hadden de Haantjes het beter voor elkaar, want ook de gastheren konden geen kansen meer aantekenen. Het gaf trainer Paul van der Zwaan de mogelijkheid om de stress weg te nemen uit de ploeg, maar het bleek in eerste instantie aan dovemans oren gericht. Dongen bleef dreigender, al kregen de Haantjes ook nog wel een kans. Uit een scrimmage kon Rachid Bouyaouzan de bal uiteindelijk net niet het laatste tikje geven.

Na een uurtje spelen leek de genadeklap uitgedeeld te zijn. Bij een vrije trap liet een Quicker zijn man opzichtig lopen in de hoop voor buitenspel. Dit was het bij lange na niet en de Dongen speler scoorde koeltjes alleen voor doelman Puister: 3-0. Wellicht was het door het luide gezang van de eigen aanhang, maar de Haantjes weigerden te capituleren. Al snel lag de eerste Haagse treffer in het net. Uit een hoekschop kon de bal niet worden weggewerkt door de Dongen-defensie en een echte scrimmage volgde. Uiteindelijk was het Frank van der Heiden die het laatste zetje wist te geven: 3-1. Het gaf de aanhang hoop en er volgden enkele hectische minuten. Het duurde namelijk niet lang totdat de aansluitingstreffer binnen viel. Steven de Kruijf had een heerlijke voorzet in huis, die ineens uit de lucht tegendraads in de verre hoek werd geschoten door Jaap Fischer. Het geloof bij alle Haagse aanhang was helemaal terug en al helemaal toen ook de gelijkmaker nog binnenviel. Een inzet van Sam Zeeman werd in eerste instantie nog nipt tot hoekschop verwerkt en uit deze hoekschop kopte Zeeman vervolgens binnen voor de 3-3.

Alle Brabanders wisten niet wat hen overkomen was, maar bij het ingaan van het Haagse kwartiertje stond alles weer in evenwicht en ging Quick nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. De continue dreiging was er, maar daarbij werd de organisatie achterin wel verwaarloosd. Niet geheel toevallig wist een rappe Dongense invaller hier gretig gebruik van te maken op de counter en zo stond het tien minuten voor het einde opeens weer 4-3, waar de 3-4 op dat moment eerder in de lucht hing. Quick gaf alles, maar de bal wilde niet meer goed vallen. Een schot van Marc Boshoff vloog net naast en ook in de scrimmage lukte het niet meer.

In de slotminuut ging de Quick-defensie nog eenmaal opzichtig de fout in en werd het voor de statistieken nog 5-3. Een enorm leuke tweede helft voor de supporters, maar daar kocht Quick niets voor. Het had alles gegeven, maar zag de tweede periodetitel naar Gemert gaan. Natuurlijk werd nog wel het aanwezige Quick-publiek bedankt voor de steun na afloop, maar de teleurstelling na het terugknokken vanuit een ruime achterstand overheerste. Toch kan Quick niet lang blijven rouwen, want komende zondag mag het wederom naar Brabant. Ditmaal naar Blauw Geel’38, dat in een goede flow zit. Kijken of de Haantjes die kunnen doorbreken in Veghel.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder