Blauw Zwart benoemt Sipke Ausma tot nieuwe Technisch Jeugdcoördinator

Deze week zette Sipke Ausma (foto) zijn handtekening onder het contract dat hem met ingang van volgend seizoen voorlopig voor één jaar aan Blauw-Zwart verbindt als Technisch Jeugdcoördinator.

Sipke Ausma wordt daarmee de opvolger van Boudewijn de Geer, die aan het eind van deze voetbaljaargang de Wassenaarse club verlaat.

Ausma, geboren in Leeuwarden, woont in Almere. De 62-jarige Fries heeft een imposant voetbalcurriculum opgebouwd. Zeven jaar lang was hij hoofd jeugdopleiding bij de amateurtak van sc Heerenveen. Daarna volgden er zeven jaren bij IJsselmeervogels, waar hij Technisch Jeugdcoördinator onderbouw was, alsmede verantwoordelijk voor de Techniekschool en de ontwikkelingstrainingen. Dit seizoen is hij werkzaam bij ADO’20 in Heemskerk.

Plannen

Sipke Ausma over zijn plannen bij Blauw Zwart op de clubsite: ,,Ik wil in het eerste jaar de club en de mensen heel goed leren kennen. Ik wil graag werken met een coördinator onderbouw en bovenbouw en het is de bedoeling dat ik een sterkte-zwakte analyse van de club ga maken.”

Foto: Sipke Ausma (rechts) aan tafel met voorzitter André van Herk van Blauw Zwart

© Haaglanden Voetbal

Lees verder