Warming-up zondag Hoofdklasse: Ceccucci: ,,Al acht jeugdspelers kans gegeven”

RKAVV verloor vorige week de derby tegen HBS, maar trainer Maurizio Ceccucci (foto) had een gelijkspel meer de verhouding gevonden. De komende weken worden net als eerder dit seizoen jeugdige ‘eigen’ spelers opgesteld. Dus ook aanstaande zondag tegen rode lantaarndrager SDO in Bussum.

Tekst: Pieter Donath

Door het verlies tegen HBS staat er voor RKAVV dit seizoen niets meer op het spel. De ploeg staat stevig in de middenmoot op de zevende plaats. Al het gehele seizoen geeft Maurizio Ceccucci de jeugd een kans. Tegen HBS maakte de 17-jarige aanvoerder van RKAVV JO19-1 Nick Gardenier als invaller zijn competitiedebuut en de reservebank bestond verder uit spelers van het RKAVV O23-team. Ceccucci kijkt terug op de wedstrijd tegen HBS en geeft aan dat zijn ploeg altijd wil winnen om te beginnen op sportpark De Kuil in Bussum.

Is het nu zaak om de rest van het seizoen gewoon ontspannen uit te spelen?

,,Ik begrijp de vraag, maar we leggen ons nergens bij neer en spelen zoals altijd om te winnen.”

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen HBS?

,,Laten we vooropstellen dat het geen hoogstaande wedstrijd was en dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. Wij begonnen in een andere formatie dan normaal en dat pakte goed uit, want ik vond ons de eerste helft beter en nog enigszins redelijk spelen. Helaas krijgen we een, in mijn ogen, onterechte penalty tegen die uiteindelijk de winnende treffer blijkt te zijn.

We hebben de beelden bekeken en dat bevestigt mijn mening over de penalty. De tweede helft beginnen we goed met een grote kans, maar daarna kwamen wij nauwelijks door de defensie van HBS. Die ene keer dat we er wel doorheen kwamen trok HBS aan de noodrem en belette dat ons om een doelpunt te maken. Ook HBS kreeg een aantal kleine mogelijkheden in de tweede helft. Dus had in mijn ogen een gelijkspel meer op zijn plek geweest.”

Hoe kijk je aan tegen wedstrijd tegen SDO?

,,Zoals elke week kijken we waar de kracht en zwakte van de tegenstander ligt, daar bereiden wij ons op voor met de intentie om de wedstrijd te spelen om te winnen.”

Ga je de komende wedstrijden jeugdspelers meer speeltijd geven?

,,Als je het hele seizoen tot nu toe analyseert, dan kun je zien dat we al meer dan acht jeugdspelers hebben laten debuteren. Vanaf de winterstop zijn drie spelers zelfs een vaste waarde geworden en spelen die wekelijks. Dus ons doel is niet alleen de komende weken jeugdspelers een kans te geven, maar eigenlijk doen wij dit altijd. Uiteraard moeten spelers het wel verdienen en zijn wij geen liefdadigheidsinstelling.”