Warming-up Jack’s League: John Blok: ,,Ik verwacht een aantrekkelijke wedstrijd”

Scheveningen had bij het begin van het seizoen als doelstelling ook voor volgend seizoen een ticket binnenhalen voor de Tweede Divisie. Daarin is de ploeg van trainer John Blok (foto) zeker na de winterstop ruimschoots geslaagd. Nu is er zelfs de kans om een periodetitel binnen te halen. Zaterdag moet AFC eraan geloven op sportpark Houtrust.

Tekst: Ton Beije

Afgelopen zaterdag pakte Scheveningen weer winst bij GVVV. Dat was vooraf wellicht niet direct zo ingeschat. Trainer Blok kijkt met tevredenheid terug: ,,Ja, met een goed gevoel natuurlijk, omdat dit de laatste wedstrijd in een hele reeks was en we weer een goed resultaat hebben neergezet. De eerste helft was niet verheffend, maar dat kwam ook omdat GVVV een wat andere tactiek dan normaal hanteerde. Dat we als ploeg gegroeid zijn bleek uit het geduld in balbezit, dat we toonden en de goed uitgespeelde 0-1 die we vlak voor rust maakten. Weer een uitstekend moment om op voorsprong te komen, waardoor GVVV het de tweede helft wel anders moest doen. De tweede helft was dan ook aantrekkelijker, maar hadden we wel meer moeten doen met de ruimte die we kregen. Maar al met al natuurlijk uiterst tevreden met de behaalde winst.”

Rekenkundig

Scheveningen hoeft zich nu dus niet meer druk te maken. De ploeg hoeft niet meer daar onderen te kijken. De eerste doelstelling is bereikt. Blok: ,,Voor het seizoen hebben we natuurlijk alleen aangegeven dat we ook komend seizoen weer graag in de Tweede Divisie willen spelen. Rekenkundig zijn we nog niet helemaal zeker, maar het moet wel raar lopen wil dat nu nog misgaan. Wij houden ons daar ook niet echt mee bezig en focussen ons gewoon weer op AFC.”

Compliment

Aan de andere kant, door de goede resultaten, lonkt wellicht een periodetitel. ,,Die weg is nog erg lang en dat speelt ook niet bij ons”, reageert Blok. ,,Wij willen gewoon iedere wedstrijd winnen en zoveel mogelijk punten halen. Het is een groot compliment aan iedereen binnen de club dat we ons in deze fase van dit lastige seizoen, in een competitie met alleen maar gerenommeerde amateurclubs, alleen daar maar mee bezig hoeven te houden.”

Vrijuit

Zaterdag komt AFC op bezoek, een team dat jaren aan de kop meedraait, maar bij winst komt Scheveningen nu zelfs op gelijke hoogte in punten met de Amsterdammers. Blok daarover: ,,AFC is een absolute topploeg en nog steeds de regerend kampioen. Daarnaast is het altijd leuk om gasten als Ignacio en Tillema weer te zien. Fijne gasten en ook nog steeds behorend tot de top in de Tweede Divisie.” Over het duel van zaterdag zegt de Scheveningen-trainer: ,,Wat voor wedstrijd het wordt is  altijd lastig te voorspellen, maar beide ploegen kunnen redelijk vrijuit spelen, dus ik verwacht wel een aantrekkelijke wedstrijd.”

Geluk

Vooraf, zo vlak na de verlengde winterstop vanwege de corona, was John Blok heel benauwd voor het zware programma met veel doordeweekse wedstrijden. Veel duels in korte tijd. Scheveningen heeft zich daar toch prima doorheen geslagen. Blok: ,,Zeker, maar daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. Het was voor iedereen even afwachten omdat dit een volkomen nieuwe situatie was. Een planning moet je dan maken op gevoel en ervaring. Gelukkig hebben wij een goede medische staf en hebben ook de spelers hun verantwoordelijkheid genomen. Maar zoals gezegd, moet het ook een beetje meezitten.”

Zaterdag dan om half drie de ontmoeting met AFC. Mist Blok nog spelers? ,,Kevin Gomez Nieto is er voorlopig nog niet bij en Barry Rog ontbreekt zeker ook nog”, laat Blok weten.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder