Paul van der Zwaan (Quick): ,,Blauw-Geel’38 door korte hersteltijd niet makkelijk”

Het is Quick donderdagavond niet gelukt om de tweede periode te winnen. De vv Dongen won met 5-3. Zondag werd wel gewonnen van Hollandia (4-0). Met nog zeven wedstrijden in vijf weken is het belangrijk, dat de Haantjes komende zondag tegen Blauw-Geel’38 een goed resultaat behalen.

Tekst: Pieter Donath

Quick staat op de tiende plaats ‘veilig’ in de middenmoot, maar moet wel punten blijven sprokkelen. Natuurlijk was het een teleurstelling om met veel supporters (een dubbeldek bus met jeugd reisde mee) in Brabant te verliezen. De 3-0 achterstand werd in een spannende tweede helft weggepoetst, maar een counter leidde de nederlaag in. Door deze uitslag won vv Gemert de tweede periode.

Overtuigend

Eerder in de week won Quick overtuigend van Hollandia dus moet ook een goed resultaat tegen Blauw-Geel’38 mogelijk zijn. Zowel Quick als Blauw-Geel’38 hebben 39 punten verzameld uit 27 wedstrijden. Het wordt dus een gelijke strijd op sportpark Willem Alexander in Veghel.

Stabieler

Het hele seizoen benadrukt trainer Paul van der Zwaan dat alleen de eerstkomende wedstrijd belangrijk is en wat daarna komt is wat later zorg. En ook zegt hij regelmatig het gevoel te hebben dat Quick wel stappen heeft gemaakt in volwassenheid en stabieler is dan voorheen. In de laatste twee wedstrijden zag hij een wisselend beeld, maar vindt dat ook tegen Blauw-Geel’38 alles er moet worden uitgehaald.

Hoe kijk je terug op wedstrijden tegen Hollandia en vv Dongen?

,,Hollandia afgelopen zondag was degelijk en effectief en dus genoeg om overtuigend te winnen. vv Dongen donderdag was met name in de eerste helft ondermaats en dus terecht niet goed genoeg om te winnen. Het mislopen van de tweede periode is heel zuur, maar om een prijs te pakken moet je op de juiste momenten top zijn en dat waren we donderdag niet.”

Wordt het moeilijk om na drie dagen rust de focus te moeten richten op Blauw-Geel’38?

,,Onze blik moet weer naar zondag uit tegen Blauw-Geel’38. Zal ook niet makkelijk worden gezien de weer korte hersteltijd tussen de wedstrijden, maar de competitie dendert door en wij dus ook. Gewoon weer plezier met elkaar maken, goed spelen en er alles weer uithalen wat erin zit.”

© Haaglanden Voetbal

 

 

Lees verder