Bas Steffens met HBS op bezoek bij TOGB: ,,Mooie uitdaging voor ons”

HBS pakte vorig weekend moeizaam de volle buit tegen streekgenoot RKAVV (1-0), maar weet dat het zondag weer aan de bak moet. HBS trekt naar Berkel en Rodenrijs, waar het moet aantreden tegen de sterke debutant dit seizoen in de Hoofdklasse, het TOGB van trainer Mark Schuur.

Tekst: Ton Beije

HBS haalde op Craeyenhout vorig weekend wel de volle buit binnen tegen RKAVV, maar echt overtuigend was het niet. Trainer Bas Steffens: ,,Het was geen beste wedstrijd, maar uiteindelijk hebben we toch gewonnen en wat ik al eerder zei, daar gaat het in deze fase om. Wij toonden meer bereidheid en een over-mijn-lijk mentaliteit om de wedstrijd binnen te halen na een eerder gegeven strafschop. Er was wat discussie over de strafschop, maar de beelden wijzen uit dat het gewoon een terechte penalty was. Ik vind dat dit gewoon de realiteit is.”

Concurrentie

HBS doet nog steeds mee in de race om de titel. De concurrentie in de kopgroep is enorm. Voor HBS nu een kwestie van leven van wedstrijd naar wedstrijd. ,,De doelstelling om in de top mee te spelen hebben we gehaald”, weet Bas Steffens. ,,Nu de mooie eindfase in en spelen om het kampioenschap, wat voor een ieder binnen HBS prachtig is.”

Uitdaging

Zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen TOGB, vooral op eigen veld een moeilijk te kloppen ploeg. Steffens: ,,TOGB staat net als HBS niet voor niets hoog in de top. Een prima club met een leuke en frisse ploeg. Het wordt een interessante wedstrijd en weer een mooie uitdaging voor ons.” Over de personele bezetting voor zondag zegt de HBS-trainer: ,,Buiten de langdurige blessures die niet meer inzetbaar zijn dit seizoen, hebben we iedereen aan boord. We kijken ernaar uit met de vele HBS-supporters die aanwezig zullen zijn.”

© Haaglanden Voetbal  

 

Lees verder