Warming-up zondag Hoofdklasse: Ceccucci: ,,Scherp blijven trainen”

RKAVV stelde vorige week teleur door niet te winnen van het op de laatste plaats staande SDO. Het duel werd in de slotfase tijdelijk gestaakt door een opstootje waarbij het SDO-publiek spelers van RKAVV zou hebben aangevallen. Komende zondag komt het hooggeplaatste Be Quick 1887 uit Groningen naar de Kastelenring.

Tekst: Pieter Donath

Volgens een in Bussum aanwezige verslaggever werd de wedstrijd tegen SDO in de slotfase een half uur gestaakt. Een speler van SDO en Hayden Bergen kregen rood en RKAVV-spelers werden bedreigd. Hopelijk wordt het tegen Be Quick 1887 een andere wedstrijd.

Geschiedenis

Be Quick 1887 behoort tot de oudste voetbalverenigingen van Nederland. De geschiedenis komt tot uitdrukking in een rijke historie, met als hoogtepunt op 6 juni 1920 het kampioenschap van Nederland. Be Quick is een bloeiende traditierijke sportvereniging met zo’n 1000 leden. Be Quick 1887 gaat voor het hoogste. Het zondag eerste elftal speelt al jaren in de hoogste klasse van het amateurvoetbal.

Ambitie

De ambitie is om dat niveau zo hoog mogelijk met een zuivere amateurfilosofie te handhaven. De hoofdmacht kenmerkt zich door een jonge talentvolle groep spelers, grotendeels met een Be Quick-jeugdopleiding. Dit is dus een opvallende overeenkomst met RKAVV, dat ook met jonge zelfopgeleide spelers op minimaal hoofdklassenniveau wil blijven presteren. Over dit thema, de gespeelde wedstrijd tegen SDO en over de komende tegenstander Be Quick 1887 geeft trainer Maurizo Ceccucci (foto) zijn mening.

Hoe is het om onder begeleiding van SDO mensen het complex te verlaten?

,,Geen idee, we zijn gewoon zelfstandig naar de bus gegaan.”

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen SDO en de slotfase met de rode kaarten?

,,Het was een teleurstellend resultaat. SDO speelde voor één punt met elf man op de eigen helft. Helaas maakten wij de kansen niet af en gaven we SDO soms de gelegenheid om er gevaarlijk uit te komen. Wat betreft de rode kaart kan ik zeggen dat niemand (behalve de grensrechter) heeft gezien wat Hayden Bergen heeft gedaan. Hijzelf weet het trouwens ook niet. Wij hebben de KNVB om opheldering gevraagd en wachten nog steeds op de officiële berichtgeving over de rode kaart. Het zou fijn zijn als ik voor de laatste training van deze week weet of Hayden nou wel of geen schorsing heeft.”

Hoe motiveer je de spelers nu er niets meer op spel staat?

,,De motivatie is er natuurlijk wel, alleen de echte spanning van spelen voor een prijs is weg en die kunnen wij als staf niet naar boven halen. Het is zaak om scherp te blijven trainen en om te spelen voor de winst.”

Kunnen de spelers van RKAVV O23 het hoofdklassenniveau aan?

,,Ja, een aantal kan dat zeker aan. Drie spelers hebben dit al bewezen dit seizoen en zijn momenteel een vaste waarde in RKAVV 1 geworden.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder