Zaterdag 1A: Forum Sport verdient meer tegen Monnickendam

Forum Sport kreeg voldoende kansen om de volle buit binnen te halen op eigen veld tegen Monnickendam. Maar dan moeten die kansen wel omgezet worden in treffers. Dat lukte niet en dan is het 1-1 gelijke spel snel verklaard.

Tekst: Jean Nederlof

De wedstrijd tussen Forum Sport en Monnickendam was pas één minuut oud toen Pjer Bom, op aangeven van Lucius Gyamfi, de bal achter doelman Dani Koster schoot: 1-0. Een erg vroege voorsprong voor de mannen van Dennis den Turk. Monnickendam leek overrompeld te worden toen er vlak na de treffer nog twee grote kansen ontstonden voor Forum Sport.

Reflex

Het bleef 1-0 en al na negen minuten kwam Monnickendam langszij door een doelpunt van Samir Moustafa. Een schot uit de tweede lijn werd met een mooie reflex gestopt door Forum Sport-keeper Justin van Look (foto), maar de terugspringende bal was toen een prooi voor Moustafa: 1-1. De rest van de eerste helft was het een gezapige partij. Beide ploegen zaten niet echt lekker in de wedstrijd. Wat kleine kansen heen en weer, maar niet echt het vermelden waard.

Gretiger

Na rust een compleet ander beeld. Maximilliano Do Sacramento Castro en Mike de Graaf vervingen Marc du Chatinier en Sebastiaan van Beek. Een veel gretiger Forum Sport speelde een hoger tempo. Goede combinaties, snellere balsnelheid en veel kansen voor het doel van Monnickendam-keeper Dani Koster. Hij heeft met een paar prachtige reddingen op schoten van Haitam el Marid, Jacco Scholten en Mike de Graaf zijn club in de wedstrijd gehouden.

Black-out

Forum Sport zette nog een tandje bij. Spits Luuk Goedbloed verving de moegestreden Pjer Bom en bracht met zijn lengte en koptechniek nog meer gevaar in de zestien. Het lukte steeds net niet. Bijna heel de tweede helft aanvallen en kansen creëren, maar niet scoren. En als Forum Sport dan in de 89e minuut scoort en de bal nota bene achter de doellijn met de hand door één van de Monnickendam-verdedigers wordt weggeslagen, heeft de scheidrechter een black-out. Niets gezien…..doorspelen.

Het bleef dus 1-1 in deze wedstrijd en daarmee kreeg Forum Sport te weinig. Aanstaande dinsdagavond ontvangt Forum Sport de kampioen WV-HEDW (waartegen het uit in één van de beste wedstrijden van het seizoen van de Voorburgers 1-1 speelde) en dan de zaterdag daarop uit tegen de nummer drie sv Nootdorp. Heel bijzonder dat je als ploeg op de vijfde plaats staat, zelfs bovenaan staat in de derde periode, maar nog je jezelf nog niet veilig hebt gespeeld. En dan nu tegen de nummers één en drie.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder