Jack’s League: Scheveningen wint aan ‘rode kant’ van de Westmaat

Het 1-2 verlies tegen AFC, vorige week op sportpark Houtrust, is door Scheveningen uitstekend verwerkt. Zaterdagmiddag wonnen de mannen van trainer John Blok in Spakenburg namelijk met 1-2 van het eens roemruchte IJsselmeervogels. De Schollekoppen staan in de tweede divisie nu op de achtste plaats.

Tekst: Hans Kulk

IJsselmeervogels. De naam alleen al haalt veel herinneringen naar boven. Jaan de Graaf, die niet op zondag mocht voetballen. De halve finale van de KNVB-beker die in 1975 door de Spakenburgers werd gehaald. Die tijden zijn niet meer op sportpark De Westmaat. Zaterdagmiddag ging Scheveningen bij de ‘roden’ op bezoek. Het duel op Houtrust hadden de groen-zwarten met 2-1 gewonnen.

Tevreden

Al vroeg in het duel kwamen de ‘Vogels’ op voorsprong. In de negende minuut was een kopbal van Danny van den Meiracker Scheveningen-doelman Sven van der Maaten te machtig: 1-0. Halverwege de eerste helft kwam Scheveningen tot wat kleine kansjes, maar Michael de Niet, Gautam Kalpoe en Tyrone Owusu hadden het vizier nog niet op scherp staan.

Vlak voor rust had de in vorm zijnde De Niet dat wél. De goalgetter van Scheveningen schoot uit een voorzet de 1-1 achter IJsselmeervogels-goalie Julian Prinsen. Een tussenstand waarmee een matig spelend Scheveningen op dat moment meer dan tevreden moest zijn.

In het tweede bedrijf gebeurde er niet veel meer op sportpark De Westmaat. Zou het treffen tussen de ‘Vogels’ en de Schollekoppen in een gelijkspel gaan eindigen? De twitteraar van de ‘Roden’ had gehoopt van wel. ‘Het was een typische 0-0 wedstrijd’ twitterde hij op het account van IJsselmeervogels. Alleen dacht Rowdy van der Putten (foto) daar anders over. Met nog acht minuten op de klok schoot de aanvaller van Scheveningen de 1-2 in de touwen en in die stand kwam, tot opluchting van Blok en consorten, geen verandering meer.

Achtste

Met nog vijf duels te gaan zijn de Houtrust-bewoners opgeklommen naar de achtste plaats in de Tweede Divisie. Aanstaande zaterdag speelt Scheveningen haar eerstvolgende (thuis)wedstrijd. Het op de zesde plaats staande Rijnsburgse Boys komt dan op bezoek. Het duel van de Rijnsburgers bij Kon. HFC werd zaterdagmiddag overigens tijdelijk gestaakt wegens wangedrag van supporters. De bezoekers wonnen uiteindelijk wél: 0-1.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder