Zondag 2D: Wilhelmus kan ook tegen Meeuwenplaat winst niet pakken

In Voorburg boekte Wilhelmus opnieuw een teleurstellend resultaat. Ook tegen Meeuwenplaat bleef de formatie van vertrekkend trainer Oscar Laguna Burgos (foto) met lege handen staan. De wespen wonnen op 31 maart voor het laatst in het uitduel bij Laakkwartier.

Na de zege op die Haagse ploeg volgden nederlagen tegen VFC, HMSH, HVV, RKDEO en nu tegen Meeuwenplaat. Wilhelmus begon hoopvol. Na een kwartier spelen scoorde Kevin Besamusca de openingstreffer. De blijdschap was al snel verdwenen. Vier minuten later trok Ackeo Liefden de stand weer gelijk.

Lob

Wilhelmus herpakte zicht goed. Met een fraaie lob passeerde Kevin Besamusca de keeper van de club uit Hoogvliet. Met net iets meer dan een half uur op de klok kreeg Meeuwenplaat een strafschop van arbiter El-Hajouti. John Ackon faalde niet vanaf elf meter. Een paar minuten later kon Wilhelmus weer een voorsprong nemen, maar een bal van Yuri Bruno belandde op lat.

Hete adem

Een kwartier in de tweede helft kwamen de bezoekers voor het eerst op voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Met Sulerit bracht de 2-3 op het scorebord. Meeuwenplaat kon in het laatste deel van de wedstrijd nog een keer scoren, maar zag de treffer afgekeurd worden. Door de nederlaag zakte Wilhelmus naar de achtste positie en voelt de hete adem van de achtervolgers in de nek.