Zaterdag 1A: ZOB vergroot de zorgen voor Die Haghe

|||||

Die Haghe moest op de dinsdagavond aantreden tegen het team uit Zuid Oost Beemster, dat slechts één punt voorsprong op de Ockenburghers had. Bij winst had Die Haghe goede zaken kunnen doen, maar een zeer gelukkig doelpunt van ZOB deed de Hagenaars de das om.

Tekst: Wim van de Graaf      |     Foto’s: HMA-Fotografie

Die Haghe moest vanwege een gebrek aan verlichting op het eigen (gras)hoofdveld aantreden op het kunstgras van Ockenburgh en daar waren de gasten het meest gelukkig mee. Die Haghe begon best goed aan de wedstrijd. Het zette vroeg druk, maar een kopbal van Sebastiaan van der Starre en een hard schot van Roy van der Ven troffen geen doel. Na een half uur loste een ZOB-speler uit het niets een – zo leek het- ongevaarlijk schot op het doel van Bas Drost, maar tot ontzetting van iedereen met een zwart-wit hart caramboleerde de bal via de rug van een verdediger toch in het doel van Die Haghe: 0-1. Die Haghe voerde de druk op, maar stuitte continue op de hechte verdediging van ZOB.

Na de thee en de rust ging Die Haghe door met waar het gebleven was. Na een uur spelen moest Roy van der Ven zich laten vervangen door Phiras Chehoudi en pal daarna was er de grootste kans voor de thuisploeg toen Sebastiaan van der Starre alleen voor de ZOB-doelman opdook, maar zijn inzet knap gestopt zag worden. Even daarna was er wat consternatie over wel of geen handsbal in de zestienmeter van Zuid Oost Beemster, maar de prima arbiter van dienst, Eren, legde de bal op de rand en de vrije schop ging over het doel.

Het gemis van veel geblesseerde spelers ging Die Haghe voelen. Na een aantal wissels en een paar hectische situaties voor het ZOB-doel zonder resultaat zakte ook het gevoel weg bij de supporters dat er minimaal een punt te halen was, want ook de spaarzame uitvallen van ZOB waren niet van gevaar ontbloot. Zo stond Die Haghe na deze belangrijke wedstrijd met lege handen en wacht zaterdag runner-up Voorschoten’97. Elke punt is er nu één om een verblijf in de eerste klasse te kunnen verlengen.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder