Zondag 1B: VUC stelt ticket voor eerste klasse volgend seizoen veilig

|||||||||||||

Met een zege op Hillegersberg lijkt VUC ook komend seizoen in de eerste klasse uit te komen. De pinguïns zullen dat alleen niet doen op de zondag, maar maken – net als veel andere regioteams – de overstap naar de zaterdag.

Tekst: Roland van der Linden         |    Foto’s: Aad van der Knaap

Op Sportpark Het Kleine Loo had VUC maar één doel voor ogen. Winnen van laagvlieger Hillegersberg was noodzakelijk om definitief afstand te nemen van de gevarenzone. De thuisclub slaagde volledig in die missie.

Halverwege de eerste helft opende Kubilay van Oosten de score voor de formatie van trainer Wim van Laar: 1-0. Tien minuten later was het weer raak en opnieuw was Van Oosten de doelpuntenmaker: 2-0. Vlak voor rust kregen de Rotterdammers een strafschop, maar doelman Steven Verstraten – na een blessure weer terug tussen de palen – liet zich niet passeren. In de tweede helft kwam Hillegersberg nog wel terug in het duel, maar het bleef bij één treffer: 2-1.