Warming-up Hoofdklasse (zo): Ceccucci: ,,RKAVV prima voorbereid op De Zouaven”

Trainer Maurizio Ceccucci (foto) was bijzonder tevreden met de brilstand als uitslag tegen het voor de titel strijdende Be Quick 1887. Helaas lukte het scoren nog niet zo door het jeugdige RKAVV. Slechts één doelpunt in de laatste drie wedstrijden is gezien het aanvallende spel onvoldoende. Komende zondag tegen De Zouaven in Grootebroek ‘nieuwe ronde nieuwe kansen’?

Tekst: Pieter Donath

Een bijzonder jong RKAVV heeft aan de titelkansen van het Groningse Be Quick 1887 een einde gemaakt. Het was het tiende gelijkspel van dit seizoen. Bij RKAVV stonden eerstejaars O19-spelers Nick Gardenier en Bas van der Sterre aan de aftrap. Voor beiden betekende dit hun basisdebuut. Trainer Maurizio Ceccucci zag tevreden hoe zijn O19-junioren en daarnaast Khashayar Saeb en Sebastian Haarlemmer zich uitstekend wisten te redden. Zij speelden een dag eerder al met RKAVV O23 ruim zeventig minuten. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam er nog een O19-speler binnen de lijnen. Dylan Verhage verving Jubilee Djan.

Winstkansen

RKAVV had zelfs in de extratijd kunnen winnen. Met een verre uittrap zette doelman Ten Kroode Nick Gardenier alleen voor de keeper. Het zeventienjarige talent werd na de wedstrijd door het publiek verkozen tot ‘man of the match’.

Over de jonge debutanten die helaas geen basisplaats kunnen krijgen tegen De Zouaven en andere zaken reageert Maurizio Ceccucci op enkele vragen.

Hoe kijk je terug op wedstrijd Be Quick 1887?

,,Ik ben best tevreden gezien de omstandigheden.”

In de laatste drie wedstrijden is maar één keer gescoord. Hoe kijk jij daarnaar?

,,Dat is het probleem van dit seizoen en daarom staan we in de middenmoot en niet bij de top drie. Zoals vaker gezegd, we creëren voldoende kansen vanuit een bepaalde speelwijze en gedachte, dus tot daarover ben ik tevreden. Helaas gaan de meeste ballen naast of over in plaats van in het doel.”

Ben je tevreden over de jonge debutanten en krijgen ze weer een basisplaats tegen De Zouaven?

,,Ik ben zeker tevreden. Het is absoluut niet makkelijk om als eerstejaars A-speler tegen een goede tegenstander te spelen. Bas en Nick hebben dat prima gedaan. Zondag spelen ze niet aangezien beiden zaterdag een belangrijke wedstrijd hebben met RKAVV O19.”

Wat verwacht je voor wedstrijd tegen De Zouaven waarin niets meer op spel staat?

,,De Zouaven is nog niet veilig. Wij hebben een goede analyse van ze gemaakt door Jeffrey Frijters (trainer van SVC’08) in het kader van zijn UEFA A-opleiding. Jeffrey heeft donderdag de tactische training onder toeziend oog van de KNVB gedaan. Ik verwacht dus dat wij prima voorbereid zijn en de wedstrijd winnen.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder