Warming-up Hoofdklasse (zo): Bas Steffens: ,,Alleen komende wedstrijd telt”

HBS pakte in de laatste thuiswedstrijd eenvoudig de volle buit door De Zouaven met 4-1 te kloppen. Zondag wacht de Kraaien een lange busreis naar Emmen, dat de voorlaatste positie inneemt. Niet een reis om met lege handen terug te moeten. HBS weet dus wat de ploeg te doen staat.

Tekst: Ton Beije

Trainer Bas Steffens (foto) kijkt nog even terug op het duel tegen De Zouaven: ,,Op basis van de eerste helft met een 3-0 ruststand, was de krachtsverhouding duidelijk. Na rust was er toch een opvallende wending en een gelijk opgaand duel gedurende het verdere verloop, met uiteindelijk wel een duidelijke 4-1 eindstand.”

Invloed

HBS doet nog mee in de titelstrijd, maar het blijft jammer van de 1-0 nederlaag onlangs tegen TOGB uit. ,,Het is zoals het is”, zegt Steffens. ,,Terugkijken is nu geen optie. Te ver vooruitkijken moeten we ook al helemaal niet doen. Alleen de aankomende wedstrijd telt. Daar moet de energie in en daar hebben we invloed op.”

Finale

Zondag dus een verre uitwedstrijd voor HBS. Steffens daarover: ,,In deze fase moet het niet uitmaken of we ver, dichtbij, uit of thuis spelen. Elke wedstrijd is nu een finale. Emmen uit is gewoon ook in een aantal opzichten een lastige horde om te nemen, dus we zullen als team echt goed moeten spelen.”

Emmen

Al is de achterstand op TOGB nu zes punten toch zegt de HBS-trainer: ,,Als iets mogelijk is in het voetbal, dan moet je echt nooit iets uitsluiten. We proberen als staf de groep hier echt bewust van te maken. Moet ook zeggen dat we het gevoel hebben dat de spelers dit echt wel beseffen. Emmen vraagt nu al onze aandacht en gezien de ranglijst moeten we op onze hoede zijn voor een aantal zeer gevaarlijke valkuilen.”

Steffens moet het in Emmen in ieder geval doen zonder Ian Baggerman en Dustin van den Berg. Daarnaast heeft hij nog te maken met enkel twijfelgeval.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder