Zaalvoetbal: ZVV Den Haag speelt zich in Leek knap in veiligheid  

Na een dramatisch afgelopen weekend waarin zvv Den Haag twee nederlagen moest slikken, had het team van coach Gerald Baars nu de opdracht om in het hoge noorden minimaal een punt te pakken bij Leekster Eagles om zich op eigen kracht veilig te spelen.

Tekst: Nick Taal

De Rotterdamse coach kon helaas door treurige omstandigheden zelf niet op de bank plaatsnemen. De coaching werd deze avond overgenomen door assistent-coach (van de vrouwen) Monhim Bouladaraj en hij werd geassisteerd door de rest van de mannenstaf.

Lange reis

Na een lange reis van dik 2,5 uur begonnen de Hagenaars aan de rustige voorbereiding gevolgd door een superscherpe warming-up waar de vonken vanaf sprongen. En dat heeft Leekster Eagles geweten.

Met de openbaring van Shwendel Cijntje op de positie van de geblesseerde aanvoerder Morad Chalhi in het hart van de verdediging overrompelde Den Haag Leekster Eagles met goed spel en een razendsnelle omschakeling.

Ongekende weelde

Binnen zes minuten stond het 0-4 voor het team uit de Residentie door doelpunten van achtereenvolgens Faisal Karoumi, Djamairo Rigters (foto) en tweemaal de van vakantie teruggekeerde Abdelhak Bojaada. Een ongekende weelde voor zvv Den Haag.

Leekster Eagles wist eerst niet wat de ploeg overkwam en probeerde zich te herpakken. Bij Den Haag was de eerste storm wat gaan liggen en het ving de tegenstander goed op en was in die fase ook gewoon de betere ploeg. Door een slippertje in de verdediging kwam Leekster Eagles op 1-4 door een doelpunt van Mehdi Charaf-Eddine. zvv Den Haag controleerde de wedstrijd en gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Aanval

Na rust begon Leekster Eagles direct de aanval te zoeken wat in die fase eigenlijk simpel werd opgevangen door zvv Den Haag. Het hoogdruk zetten hielp de thuisclub niet echt, want door goed samenspel en ook door de ruim aanwezige individuele kwaliteiten van de Hagenaars werden de thuisploeg soms van het kastje naar de muur gestuurd.

Leek greep steeds meer naar het fysieke spel om zvv Den Haag te intimideren, maar de Haagse ploeg ging daar niet in mee. Leekster Eagles kwam wel op 2-4 via Fabio de Matos Fernandes en dat bracht hoop in de harten van de aanwezige toeschouwers. Het gevolg van het hardere spel van Leek was dat het snel op vijf overtredingen stond met als gevolg dat de zesde overtreding een tienmetertrap zou opleveren. Die overtreding kwam dus ook en Emre Terlemis zette de 2-5 op het scorebord.

Moed der wanhoop

Leekster Eagles ging met de moed der wanhoop daarna snel met een meevoetballende keeper spelen, maar daar anticipeerde zvv Den Haag goed op door nu zelf ook hoogdruk te zetten, wat resulteerde in een fout in de verdediging, waardoor Abdelhak Bojaada zijn derde doelpunt in het netje kon schieten: 2-6. Daarna was het geloof toch wel weg bij de gastheren op een paar momenten na, waarin doelman Wojciech Barlik zijn kwaliteiten kon laten zien. De 3-6 (weer via Fabio de Matos Fernandes)) in de slotseconden kon de blijdschap van de Haagse ploeg niet temperen. Op eigen kracht heeft zvv Den Haag zich veilig gespeeld en veroverde zo weer een ticket voor volgend seizoen voor de eredivisie. Dat het een groot feest was in de kleedkamer en daarna in de Mac, zal niemand verwonderen.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder