Zaterdag 2C: Te Werve ziet voorsprong verdampen en staat met lege handen

Trainer Huib van Oostrom Soede (foto) heeft vol verbazing staan kijken naar het optreden van de arbiter in het duel van Te Werve tegen Kagia. De Rijswijkers leken op een overwinning af stevenen, maar stonden na 21 minuten (!) blessuretijd met lege handen.

In de eerste minuten van het duel was Kagia de betere ploeg en kreeg kansen via Michel Schoone en Rens Lamboo. Daarna nam Te Werve de controle over en nam een 0-1 voorsprong door een treffer van Soufian el Massoudi. Een tweede treffer van Te Werve werd tot verbazing van de Rijswijkers op aanraden van de assistent-scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel.

Mis

Met het ingaan van de blessuretijd had Te Werve nog steeds de belangrijke voorsprong in handen. In de extra tijd ging het helemaal mis. Na vier minuten scoorde Gijs de Graaf de gelijkmaker: 1-1. Volgens Van Oostrom Soede stond de speler van Kagia vier meter buitenspel, maar arbiter Marten Streef wilde van niets weten ondanks de hevige protesten van Te Werve.

Vlam in de pan

De vlam sloeg voortdurend in de pan. De linksbuiten van Te Werve hield een bloedneus over aan een elleboog van de tegenstander, maar de arbiter reageerde alleen op de reactie van de Rijswijkse speler. In de 21e minuut (!) van de blessuretijd werd Te Werve-doelman Jay Veerman met een elleboog weggeduwd. Maar opnieuw kreeg Kagia het voordeel. Een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied. Een speler van Kagia zette zijn voet op de bal en Wassim Oufringe trapte de bal weg omdat hij er vanuitging dat de bal gespeeld werd. De nieuwe vrije trap leverde de 2-1 op van Rens Lamboo.

Politie

De spelers van Te Werve gingen volledig uit hun dak. De arbiter voelde zich genoodzaakt om de politie te bellen en ging onder begeleiding het veld af. In alle commotie hadden ondertussen Wassim Oufrighe en Jay Veerman hun tweede gele kaart gekregen. Ook assistent-trainer Danny Pronk kreeg rood. Acht politiewagens kwamen naar het terrein van Kagia. Trainer Huib van Oostrom Soede had geen goed woord over voor het optreden van de arbiter en de lengte van de blessuretijd en voelde zich bestolen van de zege.