Zondag Derde Divisie: Niets is wat het lijkt voor Quick bij HSC’21

Zondag mochten de Haantjes de verre busreis naar Haaksbergen maken, waar HSC’21 als gastheer optrad. In de wetenschap dat beide teams het de laatste weken prima doen, was het voor de toeschouwers verder nog een bonus dat het wederom uitstekend weer was. Ze zouden een bijzondere wedstrijd voorgeschoteld krijgen, waar de logica maar geen grip op wist te krijgen. Boeiend was het dan weer wel tot de laatste seconde.

Tekst: Marcel de Kler

Overigens ook vanaf de aftrap was het al leuk, met name dan voor de Haagse ploeg. Binnen de minuut kon het scorebord al in werking gezet worden, toen Vincent van Dorp een hoekschop tegen de touwen kopte voor de 0-1. Hierna bleef Quick wel af en toe dreigend, maar de gastheren kwamen wel duidelijk beter in de wedstrijd. Binnen het kwartier moest Quick-doelman Joshua Roos zijn kunsten tonen, toen Jules Stokkers een hoekschop leek binnen te koppen. Roos wist de bal knap uit zijn doel te houden en was voor even de held.

Strafschop

Hoe snel voetbal kan gaan, bleek enkele minuten later al. HSC’21-speler Iallouchen werd alleen op dezelfde doelman Roos afgestuurd, die hem onreglementair afstopte. De logische strafschop en gele kaart waren zijn deel. De inzet van Yannik de Vries wist Roos echter uit zijn doel te houden en zo was de doelman weer even de held aan de kant van de Haantjes. Toch was de wedstrijd wel duidelijk gekanteld en waren de gastheren de betere ploeg. Na iets meer dan een kwartier spelen wist de HSC’21-spits een, op het oog, eenvoudige kans te verprutsen, door de bal helemaal verkeerd te raken.

Volley

Bij de drinkpauze vanwege de hitte mocht Quick dan ook niet klagen dat het nog altijd een 0-1 voorsprong op het bord zag staan. Kort na de drinkpauze kwam daar dan toch verandering in. Een voorzet van de linkerflank werd door Iallouchen binnengekopt en nu was het dus wel 1-1. De gastheren bleven doorzetten en Quick had duidelijk moeite in deze fase om voetballend onder de druk uit te komen. Echte kansen waren er dan ook niet meer en ook bij HSC’21 was een kopbal voorlangs nog het enige wapenfeit tot de rust. De rust leek dus met een gelijke stand gehaald te worden, al dacht Marc Boshoff daar duidelijk anders over. In de extra tijd leverde Yusuf Bilen nog een fraaie voorzet af, die zeer knap tegendraads met een volley door Marc Boshoff (foto) werd binnengeschoten voor de 1-2.

Voorsprong

De thee zal dus prima hebben gesmaakt voor de Haantjes, want waar de Haaksbergse ploeg de bovenliggende partij was geweest, stond de Haagse equipe toch op voorsprong. Toch zou aanvankelijk het spelbeeld niet veranderen na de rust. Ditmaal was de eerste echte kans wederom voor Quick en leek de 1-3 gemaakt te worden. Na een fraaie aanval werd Rick Burgering bediend, maar die zag zijn inzet jammerlijk over het doel vliegen. Aan de andere kant kon weer met hard werken een schot worden gekraakt, dat anders zeer kansrijk leek.

Scrimmage

Op slag van een uur spelen liet Marc Boshoff zich weer gelden. Een mooie aanval eindigde bij hem en zijn inzet, met veel gevoel, vloog richting de kruising. Tot zijn ontzetting kon de HSC’21-doelman zijn vingertoppen er nog net achter krijgen en de bal tot hoekschop verwerken. Uit deze hoekschop volgde een ouderwetse scrimmage, omdat de gastheren de bal niet weg konden krijgen. Marc Boshoff zag de bal opeens voor zijn voeten liggen en schoot de 1-3 alsnog tegen de touwen. Met dit doelpunt werd wel even een dreun uitgedeeld, want tot de drinkpauze had Quick de wedstrijd volledig onder controle.

De thuisploeg wilde nog wel, maar kon geen gevaar meer stichten voor het Quick-doel. Met het ingaan van het laatste kwartier bleef Quick controleren en had het de score ook verder moeten uitbouwen. Rick Burgering werd in de ruimte op avontuur gestuurd, maar kon uit een lastige hoek de doelman niet passeren. Iets later werd Rachid Bouyaouzan vrijgespeeld en hij had een zeer fraaie lob in huis. Jammer voor de Quickers was dat deze doelman net enkele centimeters te lang was en kon zo een schitterend doelpunt voorkomen.

Spanning

Als de beslissing dan uitblijft, blijft de spanning wel in de wedstrijd. De thuisploeg gooide alle schroom en tactiek van zich af en ging de laatste tien minuten nog volle bak voor een beter resultaat spelen. Lange tijd leverde dit weliswaar druk op, maar kansen bleven uit. Na 88 minuten spelen leek het er dan ook sterk op dat de Haantjes weer een zege gingen bijschrijven. Ze waren echter even vergeten dat Haaksbergen ongeveer in Duitsland ligt en er dus ook wat Duitse krachten boven kwamen drijven. Uit het niets kon Diego van der Weide opeens over de flank opkomen en doelman Joshua Roos in de verre hoek kansloos laten voor de 2-3.

Rode lap

Bij de thuisploeg werkte dit doelpunt uiteraard als een rode lap en opeens was er weer geloof. Bij het verstrijken van de officiële speeltijd leek die hoop de grond in geboord te worden, toen Rachid Bouyaouzan uit kon breken en de bal panklaar wist af te leggen op de ingevallen Emre Bilgi. Hij werd echter bewust omvergelopen in een kansrijke situatie door Ediz Moldur. De meer dan terechte directe rode kaart werd dan ook zonder morren geaccepteerd en toen de vrije trap van Marc Boshoff net naast het doel vloog, bleef de hoop hierdoor intact.

Hemel en hel

In de slotseconden leek Quick toch echt de buit binnen te hebben en er kwam slechts nog een hoge voorzet. Deze leek een eenvoudige prooi voor de boomlange doelman Roos, maar die liet de bal onbegrijpelijk door zijn handen gaan en het resultaat was dat de 3-3 alsnog binnenviel. Kort hierna floot de prima leidende scheidsrechter Tissing voor het laatst deze middag en liet de Quickers vol ongeloof achter op het veld. Hemel en hel waren erg dichtbij in Haaksbergen en het zal nog even duren voordat iemand zal durven zeggen dat het een leermoment is. In vijf minuten tijd werd de wedstrijd weggegeven en met nog vier wedstrijden te gaan, lijken de Haantjes ook een pas op de plaats te moeten maken in de strijd voor plek drie. Al is in de Derde Divisie ook niets wat het lijkt en kan Quick volgende week, thuis tegen Groene Ster, weer stijgen op de ranglijst.