Oranje-Speelsters onder 17 verliest play-off om WK-ticket

Oranje voor speelsters onder de 17 jaar heeft zich op het EK 2022 in Bosnië-Herzegovina niet weten te plaatsen voor het WK 2022. Oranje onder 17 verloor in een play-off wedstrijd om de derde en vierde plaats met 2-0 van Frankrijk.

De beste drie landen tijdens het EK plaatsen zich voor het WK. Het WK 2022 wordt van 11 oktober tot en met 30 oktober 2022 gehouden in India. EK-finalisten Spanje en Duitsland hebben zich, net als Frankrijk, via het EK geplaatst voor dit toernooi.

Oranje stond bij rust al met 2-0 achter tegen Frankrijk. In die stand kwam na rust dus geen wijziging meer. ADO den Haag-speelster Quinty Dupon (foto) viel direct na de doelwisseling in voor Emma Frijns van PSV. Dupon liep na tien minuten in het tweede bedrijf ook nog tegen een gele kaart aan.

EK 2022 in Bosnië-Herzegovina

Aan het EK 2022 voor speelsters onder de 17 jaar deden in totaal acht landen mee. De groepswedstrijden werden gespeeld op 3, 6 en 9 mei. De halve finale was op 12 mei en de EK-finale stond voor 15 mei op de planning. Die wedstrijd tussen Duitsland en Spanje eindigde in 2-2, waarna het Duitse team de strafschoppen het beste nam en dus de titel voor zich opeiste. Ook stond er tijdens dit toernooi een WK-ticket op het spel voor de beste drie landen tijdens het EK. Om deze reden werd er een play-off gespeeld voor plaatsing voor het WK 2022 in India met helaas dus voor Oranje een negatief resultaat.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder