Succesvolle reünie van oud-selectiespelers van VIOS

||

VIOS kende met het eerste elftal grote successen vanaf 1972. In een periode van vijf jaar wist het team te promoveren van de vierde naar de eerste klasse en ook op dat niveau weer een belangrijk woordje mee te spreken.

Woensdagavond kwam een groot deel van de spelers die in die periode deel hebben uitgemaakt van de selectie van VIOS als reünie bij elkaar in Nelson Sports Bar in Scheveningen. Oud-spelers Peter Koers, vooral hij en Paul de Lange hadden zorggedragen voor de organisatie. Allereerst alle spelers zien te traceren.

Zo waren onder meer aanwezig Peter Baptiste, Leen Ravestein, Eric Versteeg, Chris Willemsen, Wim van Laar, Ton Beije, Omar Kouer, Peter Olijhoek, Hans Tork, Alex Straten, Wout Pronk, Raymond Baan, Leo de Jager, Toon Meijer. Maar verzorger Henk Bollebakker was van de partij!

Spanje

Een grote groep was woensdagavond present. Velen hadden elkaar in geen jaren gesproken. Twee spelers waren zelfs overgekomen uit Spanje, waar ze tegenwoordig wonnen: Omar Kouer en Leo de Jong. Peter Koers had grote verzamelingen gemaakt van veel foto’s en krantenverslagen uit die periode. Het was alsof de tijd niet had stil gestaan.

Paul de Lange: ,,Wanneer je elkaar weer zo tegen het lijf loopt, lijkt het wel of de tijd heeft stil gestaan en wij weer een gezellige clubavond beleven, zoals die er in het verre verleden zoveel zijn geweest.”

Wout Pronk, destijds overgekomen van Scheveningen, die ook diverse succesjaren meemaakte op sportpark Escamp II: ,,Fijn, dat voorzitter Ton Goedbloed aanwezig was (inmiddels bijna 88 – red.) te midden van zijn oud-spelers. Die man moet toch wat meegemaakt hebben in zijn tijd als voorzitter, met al die deskundige (voetbal)adviseurs om hem heen. De reünie was geslaagd, jammer dat enkele oud-ploeggenoten niet aanwezig konden zijn.”

Anekdotes

Ton Beije, bijna tien jaar doelman in het VIOS-team die de opmars vanaf de vierde naar de eerste klasse ook meemaakte: ,,Anekdotes werden er verteld, alsof ze vorige week hadden plaatsgevonden. Sommigen konden tot in detail wedstrijdsituaties nog voor zich halen.”

Ook Chris Willemsen vatte het uitstekend samen: ,,Wat was het in de supergezellige Nelson Sports Bar een geweldige happening! Al die bekende gezichten, de schitterende verhalen, maar vooral dat ene: die nooit verloren gaande vriendschap, ook al heb je elkaar vele jaren niet gezien of gesproken. Dát heeft Onze Club voor elkaar gekregen, dát is waar het in het leven om draait!”

Jammer dat diverse trainers uit die roemruchte jaren – Jan Wessel, Frans Schrurs, Theo Cremers, Leen Admiraal – en elftalleiders als Jan van Laar, Geer Jacobs, Jan Harteveld en Cees Langeveld niet meer in leven zijn en dat geldt ook voor een tweetal spelers die ons op veel te jonge leeftijd ontvallen zijn, Karel Waanders en Ron te Slaa.

Dank

Natuurlijk werden Paul de Lange en Peter Koers bedankt voor het initiatief en zei eenieder na afloop ‘tot de volgende keer’. Ook Dave Koers van de Nelson Sports Bar werd natuurlijk bedankt voor het beschikbaar stellen van zijn etablissement.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder