Warming-up Jack’s League: Blok: ,,Hopelijk is veld beter bespeelbaar”

|

Scheveningen zag een mooie reeks vorig weekend gestopt worden door Rijnsburgse Boys, dat de drie punten meenam van Houtrust. Zaterdag speelt de ploeg van trainer John Blok (foto) weer een thuisduel. Nu komt nummer twee van de ranglijst, HHC Hardenberg, op bezoek. Om half drie klinkt het beginsignaal.

Tekst: Ton Beije

Verlies dus vorig weekend voor eigen publiek tegen Rijnsburgse Boys. John Blok blikt terug op dat duel. ,,Helaas hebben we niet alleen onnodig verloren, maar was het ook een matige wedstrijd om te zien. De eerste helft hadden wij het betere van het spel, maar tot echt grote kansen konden wij niet komen. De tweede helft was Rijnsburg de bovenliggende partij en dat had vooral met de entree van Jeffrey Jongeneelen te maken. Door een snelle omschakeling en een keepersfout verliezen we deze wedstrijd waar dat absoluut niet nodig was. Dat het voor beide ploegen lastig was om er voor het publiek een leuke wedstrijd van te maken had vooral te maken met het veld dat gewoon oranje kleurde van de hoeveelheid kurk die erop uit was gestrooid. In combinatie met de warmte was het daarom bijna onmogelijk om enigszins tempo in het spel te krijgen.”

Lastig inschatten

Scheveningen heeft nog mogelijkheden te klimmen op de ranglijst. ,,Dat kan inderdaad nog alle kanten op. Het is op het moment lastig inschatten, omdat je bij alle ploegen toch wel ziet dat de afgelopen periode erin gehakt heeft”, aldus Blok. En de periodetitel? Blok: ,,Zoals eerder gezegd, kijken we daar niet echt naar. We hebben met Hardenberg, Spakenburg, Kozakken Boys en Sparta ook nog een zwaar programma. Laten we eerst maar eens zorgen dat we die wedstrijden goed doorkomen.”

Tevreden

Het seizoen kan niet meer stuk voor Scheveningen, al vroeg in veiligheid gespeeld na een mindere start van het seizoen. Blok: ,,Ik hoor inderdaad vaker dat we een mindere seizoenstart hebben gehad, maar dat beeld klopt in mijn beleving niet en strookt ook niet met het behaalde aantal punten. Dat het elftal enorm is gegroeid en we nu al teleurgesteld zijn als we een wedstrijd tegen de topploegen verliezen, is iets anders dan dat we het in het begin niet goed gedaan hebben. Er verscheen deze week een interessant overzicht over prestaties van ploegen in de Eredivisie op basis van begroting. Als we dat betrekken op de Tweede Divisie, zou ik zeggen dat we met Scheveningen in het eerste deel van het seizoen naar zijn onze mogelijkheden hebben gespeeld. Na de hervatting waren we redelijk compleet en zijn we ontzettend gegroeid. In dat deel behoren we tot de best presterende ploegen in de Jack’s League. We mogen dus uitermate tevreden zijn en draaien een meer dan uitstekend seizoen, maar dan moeten ook wel zorgen dat we het goed afmaken.”

Bespeelbaar veld

Zaterdag komt dus de nummer twee, HHC Hardenberg, op bezoek. Dat moet voor eigen publiek weer een mooie uitdaging zijn om te trachten de volle buit binnen te halen. ,,Laten we in iedere geval hopen dat het veld iets beter bespeelbaar is en we het publiek weer iets kunnen bieden”, merkt Blok als eerste op. ,,Aan dat publiek zal het overigens niet liggen. Al jaren is de band met de sympathieke Hardenbergers uitstekend en is het tijdens de wedstrijd sfeervol en ongeacht de uitslag altijd gezellig na afloop.” Blok over het huidige Hardenberg: ,,HHC Hardenberg behoorde voor het seizoen tot één van de titelkandidaten. Zeker in deze laatste fase van het seizoen laten ze zien dat die verwachting niet voor niets was. Hardenberg is in het begin te ver achteropgeraakt en kon niet echt meer meedoen om de titel, maar heeft na Katwijk de beste ploeg van de afdeling.”

Blok mist zaterdag nog steeds Barry Rog en Kevin Gomez Nieto. ,,En daar is deze week ook Georni Elvilia bijgekomen”, aldus de Scheveningen-trainer.

Examen

Tot slot, Scheveningen zit nu in een fase, waarin je mogelijk jongens die dit seizoen minder minuten hebben gemaakt, nu wat extra ruimte kunt geven, bijvoorbeeld bij invalbeurten. Blok daarover: ,,We zullen de wedstrijden zeker niet anders benaderen dan eerder dit seizoen. Speelminuten en wisselbeurten bekijken we dus gewoon tijdens de wedstrijd. Morgen is daar misschien alleen een uitzondering op, omdat Abdullah Sari zijn examen voor UEFA-A aflegt.” Het duel vangt gewoon aan om half drie!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder