Warming-up Derde Divisie (zo), Paul van der Zwaan: ,,Laatste loodjes wegen zwaar”

Het winnen van de derde periode is geen doelstelling voor Quick, maar tegen HSC’21 in de slotfase een 1-3 voorsprong weggeven voelt niet goed. Bij winst hadden de Haantjes de kop genomen en dat met nog vier wedstrijden te spelen. Nu komt Groene Ster op visite en de naar verwachting vele toeschouwers rekenen op winst voor de Haantjes.

Tekst: Pieter Donath

Groene Ster uit Heerlerheide staat nu als zesde twee plaatsen hoger op de ranglijst met drie punten meer dan Quick. De Limburgers presteren de laatste tijd minder. Slechts zes punten uit de laatste zeven wedstrijden zegt voldoende. Uit verloor Quick op 9 maart jl. met 1-0. Het was een doordeweekse wedstrijd waarin Quick met nog een uur te spelen tegen tien man kwam te staan. Veel kansen werden gemist en een counter werd de Haantjes een kwartier voor het einde fataal. Trainer Paul van der Zwaan (foto) geeft aan hoe het gelijkspel in de slotfase tegen HSC’21 in Haaksbergen is aangekomen en hoe zijn verwachtingen zijn voor de wedstrijd tegen Groene Ster.

Hoelang duurde de teleurstelling na het kort voor tijd weggeven van de winst bij HSC’21?

,,Het was een lange terugreis uit Haaksbergen. Op zich niet zo erg en zeker niet als er gewonnen wordt en dat zag er tot de 89e minuut met een 1-3 voorsprong ook naar uit. Maar voetbal is en blijft voetbal en na het laatste fluitsignaal stond het gewoon 3-3. We hebben het ongelofelijk weggegeven en dat moeten we onszelf aanrekenen. We proberen wel een regel aan te houden: zowel feesten als balen mag niet langer dan 24 uur duren. Daarna moet de energie weer op de volgende wedstrijd. Dus vanaf maandag was de focus weer op zondag, thuis tegen Groene Ster.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Groene Ster, dat slechts zes punten haalde uit laatste zeven wedstrijden?

,,Ook op 9 maart jl., na die heel verre reis doordeweeks uit Limburg, zaten we met een kater in de bus na een 1-0 verlies. We hebben dus wat goed te maken en gaan er ook alles aan doen hun ook zo’n terugreis te bezorgen. Ik vond Groene Ster in de eerste wedstrijd overigens wel een goede ploeg, dat als team speelde. Zij zitten nu in een wat moeizamere periode, maar die basiskwaliteiten zullen niet verdwenen zijn. Oppassen dus en goed bij de les zijn.”

Al met al zijn het zware weken voor Quick?

,,Het wordt ook weer een zwaar weekje met een doordeweeks duel op Hemelvaartsdag en dan drie dagen later alweer een wedstrijd. De laatste loodjes wegen zwaar, maar we hebben een sterke rug.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder