Eerste editie SEV Games voor jeugdgroot succes

In deze Coronatijd mag de jeugd nog gewoon trainen en aan activiteiten deelnemen op de zaterdag. Daarom bij Haaglanden Voetbal in deze periode ook extra aandacht voor die jeugd. Bijvoorbeeld voor het Leidschendamse SEV.

De jongste voetballers van SEV konden zich de afgelopen weken uitleven tijdens de eerste editie van de SEV Games. Leiders Jolanda Timmermans en Leo Bellekom hadden, met hulp van een groot aantal ouders, een spectaculair toernooi opgezet met veel voetbalspelletjes.

Penalty’s

Zowel de allerjongsten (6, 7 en 8 jaar oud), als de iets oudere jeugdvoetballers (9, 10 en 11 jaar oud) speelden in verschillende teams om de winst in de poule. Daarbij werden niet alleen onderlinge wedstrijdjes gespeeld, maar waren er tal van verschillende activiteiten waarmee punten konden worden verdiend. Tijdens de eerste en derde speeldag van de SEV Games maakten de selectiekeepers van SEV, Kaj Voorwinden en Jeroen Meulink, hun opwachting. Zij werden onder vuur genomen bij het nemen van penalty’s en shoot-outs. PLUS Post sponsorde de SEV Games met een gezonde versnapering.

Roem

Na de laatste speeldag van afgelopen zaterdag gingen Nederland (in de poule met de oudere jeugd) en Engeland (in de poule met de jongste jeugd) er met de hoofdprijs vandoor. Nederland versloeg Frankrijk, Italië, België, Spanje en Duitsland. Engeland was te sterk voor Portugal, Denemarken en Zweden. De winnaars kregen een met snoep gevulde SEV-mok en, vanzelfsprekend, de eeuwige roem.

Jolanda Timmermans: ,,We kijken met veel plezier terug op de afgelopen weken. Zo kunnen onze voetballertjes ondanks het gebrek aan competitievoetbal toch om de prijzen spelen. Het was ook leuk dat we een aantal nieuwe jongens en meisjes hebben mogen verwelkomen. De plannen voor een nieuwe editie van de SEV Games zijn al in de maak.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder