Jack’s League: Scheveningen boekt weer winst op HHC Hardenberg

In speelronde 31 moest Scheveningen het opnemen tegen het op papier sterkere HHC Hardenberg. Dat zou je kunnen opmaken op basis van de tweede plaats, die HHC Hardenberg op de ranglijst inneemt. Maar het tegendeel werd wederom aangetoond, dat het in de voetbalwereld niet altijd zo loopt.

Tekst: John Carlier

HHC Hardenberg begon wel goed aan de wedstrijd en scoorde in de vijfde minuut al de 0-1. Wel moet gezegd worden dat de verdediging van Scheveningen misschien niet optimaal ingreep bij de voorzet van Gersom Klok, waardoor de lange spits Rob van der Leij, volkomen vrijstaand, de bal gemakkelijk kon inkoppen.

Even een teleurstelling voor Scheveningen, maar het team herstelde zich snel en wist in de zevende minuut al de gelijkmaker te scoren. Het was weer de zeer gevaarlijke en snelle Michael de Niet (foto) die de bal vanuit een voorzet van Mehmet Aldogan aannam en met de rug naar het doel vanuit een omhaal hoog de touwen inschoot: 1-1.

Spectaculair

Een spectaculair begin, want in de negende minuut kreeg weer Rob van der Leij de kans om de 1-2 te scoren, maar zijn schot was te zacht en recht in de handen van keeper Sven van der Maaten. Na deze mogelijkheid liet HHC Hardenberg zien dat het niet zomaar op de tweede plaats staat. Met goed voetbal creëerde het team nogmaals twee mogelijkheden in de 19e en 21e minuut.

Het was eerst Matias Jones die net buiten het strafschopgebied de kans kreeg om de keeper het nakijken te geven, maar door een fantastische redding van Sven van der Maaten kon de bal nog net tot corner worden verwerkt.  Uit die corner ontstond geen gevaar voor het doel en kon Scheveningen rustig uitverdedigen. Maar ondanks goed spel van Scheveningen was het toch weer HHC Hardenberg dat via Thomas Reinders de mogelijkheid kreeg voor 1-2, maar weer was het Sven van der Maaten die het team van Scheveningen op de been hield.

Gelijk opgaand

Na deze mogelijkheden werd het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij toch Scheveningen zich twee keer liet gelden. In eerste instantie via een corner maar zonder resultaat. Ondanks de sportieve wedstrijd vond scheidsrechter Tunnissen het niet direct nodig om een gele kaart te geven aan Danny Bouws, maar wel een waarschuwing.

Na deze waarschuwing wilde weer Michael de Niet in de 34e minuut op dezelfde wijze als zijn eerste doelpunt de 2-1 op het scorebord zetten. Vanuit een voorzet van Tyrone Owusu ontving hij de bal en probeerde weer met de rug naar het doel te scoren, maar dit keer lukte het niet. Wel had Mehmet Aldogan in diezelfde minuut nog kunnen scoren, maar door een fantastische reactie van keeper Nick Borgman werd de bal nog net tot corner getikt. Vanuit de corner kopte Jari de Jong de bal net over. Een terechte 1-1 ruststand.

Gelijkwaardig

De tweede helft begon met de vraag wie als eerste zou gaan scoren. De beginfase was zeker gelijkwaardig, waarbij HHC Hardenberg misschien iets meer in de verdediging werd gedrukt met als resultaat dat Scheveningen in de 59e en 64e minuut via Tim Peters mogelijkheden kreeg. De eerste keer was te zacht ingeschoten en bij de tweede keer ging de bal net naast.

Blijkbaar een waarschuwing voor trainer Bert van Hunenstijn, want hij wisselde twee spelers. Nadat HHC Hardenberg nog wel een corner had geforceerd en via Matias Jones een mogelijkheid kreeg om te scoren, was het toch weer Scheveningen dat via Mitchell de Vlugt een kopbal net over de kruising zag gaan.

Scheveningen werd enigszins sterker en rook de 2-1. Het was weer Michael de Niet die gebruik maakte van zijn snelheid, maar net voor het strafschopgebied ten val werd gebracht. Uit de vrije trap die hiervoor werd gegeven kopte Ricardo de Vlugt de bal net naast. Ook trainer John Blok wisselde en bracht Rowdy van der Putten in het veld voor Mehmet Aldogan.

De Niet

Het team van Scheveningen liet duidelijk zien geen genoegen te willen nemen met de gelijke stand. Het antwoord was weer aan Michael de Niet die een steekpassje opving van Lex Immers, een verdediger uitspeelde en vervolgens met de buitenkant schoen in de 79e minuut de bal hoog in de touwen joeg en daarmee het scorebord op 2-1 zette. Drie minuten later had Michael de Niet de hattrick voor zijn rekening kunnen nemen, maar dit keer ging de bal net naast.

Met nog tien minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Ondanks de twee wissels die trainer Bert van Hunenstijn nog inbracht en zelfs nog één in de laatste minuut, kwamen er geen gevaarlijke momenten meer voor het Scheveningen-doel. Op basis van goed voetbal is deze 2-1 overwinning niet geheel onterecht en staat het team van Scheveningen nog steeds keurig in het linker rijtje en kan het met nog drie wedstrijden te spelen uitkijken naar een prachtige klassering.