Zondag Derde Divisie: Quick en Groene Ster boeien wel, maar scoren niet

||||||||

Op een zonovergoten Nieuw Hanenburg stond het affiche tussen de subtoppers Quick en Groene Ster op het programma. De aanwezige toeschouwers zagen een boeiende wedstrijd, waarbij het spel op en neer ging. Uiteindelijk wisten beide teams het net niet te vinden, waardoor een winnaar uitbleef.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

De sympathieke Limburgers hadden na drie uur in de bus gezeten te hebben, ergens spijt dat ze niet vijfhonderd meter verder werden afgezet, namelijk op het strand. Beide ploegen konden zonder enige vorm van druk spelen en dit zou zich ook uitbetalen in een enorm leuke wedstrijd. Na enkele vroege speldenprikjes was binnen tien klokrondjes al het eerste sleutelmoment te benoemen. Rick Burgering werd in de diepte op avontuur gestuurd en doelman Mark Voss kwam ver uit zijn doel. Burgering was als eerste bij de bal en wilde deze langs de uitglijdende doelman steken. Die raakte de bal met de arm buiten de beruchte lijnen en de ogen gingen naar arbiter Thom Winkel. Die gaf echter geen krimp, besloot dat het geen strafbaar hands was en liet doorspelen.

Het bleek ook de toon waarmee de scheidsrechter dit duel liet spelen. Op een stevige manier, waarbij hij uitstekend aanvoelde wat wel en niet door de beugel kon. Zijn stijl van fluiten droeg daarmee bij aan een leuke pot voetbal. Het spel golfde op en neer, waarbij beide teams duidelijk de aanval als grootste wapen kozen. De bezoekers probeerde de opbouw al vroeg te verstoren bij de Haantjes en dit lukte ze voor de rust best aardig. Toch kreeg Frank van der Heiden nog een grote kans, maar zijn schot werd nog net van richting veranderd en ging net naast.

Halverwege het eerste bedrijf was Quick weer dicht bij de openingstreffer, maar een kopbal kon nog net van de lijn gehaald worden door verdediger Shaquille Simmons. Aan de andere kant leek spits Bo Breukers op weg naar een treffer, maar had Kai van Hese nog een briljante sliding in huis om de kans te verijdelen. Ook qua strafschopclaims bleven de ploegen in evenwicht, want waar Frank van der Heiden er geen kreeg, was hetzelfde lot aan een actie van Breukers gegeven. Kort voor rust leek wel een treffer te vallen, maar na een lange aanval schoot Rachid Bouyaouzan weliswaar hard in, maar zag doelman Voss nog kans de inzet te blokken.

Brilstand

Zodoende werd de rust met de brilstand gehaald en gaf het de spelers even tijd om weer op adem te komen en de trainers om de puntjes op de i te zetten. Na de rust bleef de wedstrijd boeien, maar kreeg de Haagse ploeg wel meer grip en kreeg het ook kansen. Na een uur spelen werd een voorzet van de achterlijn strak teruggelegd op Rachid Bouyaouzan, maar die kwam niet uit met zijn stappen en kon de bal daardoor niet in het lege doel schuiven.  Ook Rick Burgering kwam onder druk nog in stelling, maar in plaats van meteen te schieten, nam hij de bal eerst nog aan. Dit gaf verdediger Dekkers net genoeg tijd om het schot te blokken en de kans verloren te laten gaan.

Aan de andere kant leken de kansen voor de bezoekers op te drogen en was alleen een schot van afstand in de handen van doelman Jari Puister noemenswaardig. Quick kon richting de eigen aanhang op grotere kansen rekenen. Ditmaal werd Rachid Bouyaouzan in de diepte weggestoken, maar ook zijn inzet kon nog net worden gekeerd door een sliding van de verdediger. De grootste kans voor de bezoekers was een vrije kopkans voor spits Chefrino Eind, maar die zag zijn kopbal over het Quick-doel vliegen.

Beide teams speelden vol overgave om te winnen en hierdoor was geen peil te trekken op wie aan het langste eind zou trekken. Quick kreeg na de rust wel de betere kansen, maar ook een inzet van Frank van der Heiden uit de draai, was net te hoog gemikt. Uiteindelijk bleek het voor beide teams te veel gevraagd om te scoren, waardoor de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde. Een resultaat waar beide teams niets aan hebben om te kunnen klimmen op de ranglijst, maar veel aanwezigen konden wel leven met het gelijke spel. Komende donderdag mag Quick op bezoek in Hoogland, dat nog in een flinke degradatiestrijd is verwikkeld.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder