Trainer Melik Kara (HMSH-za): ,,Nog twee duels, dan is nachtmerrie voorbij”

Trainer Melik Kara van het zaterdagteam van HMSH is teleurgesteld, dat er berichten op social media rondgaan, dat er sprake zou zijn van matchfixing. Zijn ploeg moest afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen sv Houtwijk met liefst 1-37 het onderspit delven.

Ook voor trainer Kara zijn het zware weken. Hij geeft tekst en uitleg: ,,Vanaf het begin van het seizoen zaten de spelersgroep en het bestuur niet op één lijn. Er was een verschil in inzicht en het bestuur was niet tevreden over het gedrag tijdens de wedstrijden. Het kantelpunt was de uitwedstrijd tegen Quintus. Die wedstrijd was ik er helaas niet bij in verband me de bruiloft van m’n schoonzus. Ik kan niet oordelen wat er is gebeurd, maar wat ik heb begrepen heeft het team besloten zich terug te trekken, omdat het zich benadeeld voelde door de scheidsrechter. Dit heeft veel media-aandacht gehad destijds.”

Geroyeerd

,,Ze zijn toen van het veld gelopen zonder enig overleg met mij of het bestuur”, gaat Kara verder. ,,Dit was voor het bestuur de laatste druppel, waarop alle aanwezige spelers zijn geroyeerd. In het vervolg stonden wij voor een dilemma: terugtrekken of doorgaan. Het terugtrekken heeft een enorm kostenplaatje. Wij besloten het seizoen toch af te maken. Het geld dat we ons bespaarden, kan beter geïnvesteerd worden in de jeugdopleiding.”

Blessures

,,Hoe hebben we het trachten op te lossen? De duels van de O18 hebben wij verplaatst naar midweekse wedstrijden, waardoor deze spelers zowel in de O18 en als het eerste in de vierde klasse konden gaan voetballen. Dit is een tijdje goed gegaan, maar door de intensiteit van de wedstrijden en tegenvallende resultaten hebben we nu personele problemen. Spelers zijn overbelast, geblesseerd of hebben geen zin meer. Om toch een team op been te krijgen, doen we een beroep op lagere senioren en de overige jeugdspelers.”

Problemen

Vooral de laatste weken heeft Melik Kara grote problemen om een team bijeen te krijgen. ,,Dit seizoen hebben we gespeeld met een speler van 15, maar ook van 50 jaar. Dat de laatste wedstrijd zo is gelopen, heeft absoluut niks met matchfixing te maken. Waar elke trainer wekelijks bezig is aan zijn wedstrijdbespreking, ben ik bezig met het samenstellen van een team binnen de club om weer een wedstrijd, zonder problemen, af te kunnen maken. Het is elke week de vraag wie er op het wedstrijdformulier gaan komen.”

,,Wat er ook gaat gebeuren, wij gaan het seizoen afmaken. Wij hebben nog twee zware 90 minuten te gaan, voordat deze nachtmerrie voorbij is”, klinkt het strijdig uit de mond van de geplaagde HMSH-trainer Melik Kara.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder