Warming-up zondag Derde Divisie, Paul v.d. Zwaan: ,,Belangen voor beide clubs”

Quick presteert dit seizoen uitstekend. Scoren is af en toe moeizaam zoals zondag jl. tegen Groene Ster, maar ondanks de brilstand houden de Haantjes kans op het winnen van de derde periode. Eerst op Hemelvaartsdag in en tegen Hoogland en drie dagen later tegen Hercules op Nieuw Hanenburg zijn er kansen om de volle winst te pakken.

Tekst: Pieter Donath

Tegen Groene Ster speelden beide teams vol overgave om te winnen en hierdoor was het lang onzeker wie aan het langste eind zou trekken. Uiteindelijk bleek het voor beide teams te veel gevraagd om te scoren, waardoor de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel eindigde. De aanwezigen konden wel leven met het gelijke spel. De vv Hoogland won zondag wel. Uit tegen koploper vv Gemert werd het 2-3, maar de club blijft in degradatiegevaar zitten. Weliswaar is de vijftiende plaats ‘veilig’, maar van Quick zal moeten worden gewonnen om niet op een P/D plek te komen.

Trainer Paul van der Zwaan (foto) blikt terug op de gespeelde wedstrijd en vindt dat het spelen van twee wedstrijden in drie dagen geen probleem is. De strijd om de derde periodetitel voor Quick en het niet degraderen van vv Hoogland maakt het een interessante wedstrijd.

Wat vond je van de wedstrijd tegen Groene Ster?

,,Qua spel heeft het een goed gevoel gegeven alleen het afmaken van de kansen was uiterst mager en uiteindelijk gaat het in voetbal om scoren. Teleurstelling overheerst dus. Gelukkig kunnen we dat weer snel van ons afspelen tegen Hoogland.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen vv Hoogland en leeft het winnen van derde periode bij de spelers?

,,vv Hoogland is een team in vorm, dat veel wint de laatste tijd, maar wij zijn ook weer aan een aardig reeks bezig. Kan dus interessante ontmoeting worden met voor beide ploegen nog belangen. Wij doen nog steeds mee voor de derde periode en willen altijd alle wedstrijden winnen. Het is weer een periode met weinig rust tussen wedstrijden zeker nu. Richting einde competitie is dat zwaar, maar we zijn allemaal nog redelijk fit en fris in de kop dus dat mag en zal geen probleem zijn.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder