Warming-up zondag Hoofdklasse: Ceccucci: ,,Kansen nu wel afgemaakt”

Te weinig kansen benutten is er dit seizoen de oorzaak van, dat RKAVV niet heeft meegedaan om het kampioenschap. Vorige week lukte het wel tegen De Zouaven in Grootebroek, dat vier treffers moest incasseren. Op Hemelvaartsdag kunnen op de Kastelenring weer veel doelpunten worden verwacht, want het laag geklasseerde vv Emmen komt op bezoek.

Tekst: Pieter Donath

De Emmenaren hebben in 25 wedstrijden al 54 doelpunten tegen dus (veel) scoren moet voor de spitsen van RKAVV mogelijk zijn. Helaas zijn de beoogde spitsen dit seizoen al geruime tijd niet inzetbaar. Zware blessures van Jeremy van Lochem en Yani Bouras spelen de ploeg parten. Natuurlijk is Remco Overdevest het prima alternatief, maar hij zou als schaduwspits (nog) meer tot zijn recht komen. Trainer Maurizio Ceccucci (foto) klaagt nooit en gaat uit van de spelers die hij wel ter beschikking heeft. Hij doet dit seizoen veel beroep op de spelers uit RKAVV JO23 of nog jonger en levert zijn ploeg af op een mooie plek hoog in de middenmoot. Hoe het elftal er volgend seizoen uit gaat zien is nog onduidelijk maar de ambitieuze trainer zal zich zeker sterk gaan maken voor meer scorend vermogen om zodoende mee te kunnen spelen om de prijzen. Wel vertrekt de reservekeeper.

Ben je tevreden over vier treffers en 2-4 winst tegen De Zouaven?

,,Ja, ik ben tevreden over de goals, maar minder tevreden over hoe wij aan de wedstrijd begonnen en ook meteen na rust startten we slecht. Gelukkig maakten we nu wel de kansen af.”

Hoe staat vv Emmen ervoor nu ze op de veertiende plaats staan?

,,vv Emmen staat nu op de P/D-plek, wat het spelen van de nacompetitie betekent.”

Is het juist dat keeper Petter van Pruijssen volgend seizoen naar Forum Sport gaat?

“Ja, Petter gaat naar Forum Sport.”

© Haaglanden Voetbal

Lees verder