Warming-up zondag Hoofdklasse: Cruciale duels voor HBS en TAC’90

HBS en TAC’90 staan vanmiddag voor belangrijke duels. Wel met verschillende uitgangspunten. HBS wil in de race blijven voor de titel, mocht TOGB een keer een misstap maken, terwijl TAC’90 hoopt weg te komen van de fatale plaatsen onderin.

Tekst: Ton Beije

HBS moet het voor eigen publiek op sportpark Craeyenhout opnemen tegen hekkensluiter SDO. De ploeg uit Bussum sluit de rij met slechts vijftien punten, twee minder dan Emmen, dat vanmiddag op de Kastelenring op bezoek komt bij RKAVV.

HBS moet dus – op basis van het krachtsverschil – de volle buit binnen kunnen halen. De formatie van trainer Bas Steffens (foto) heeft tot nu toe liefst 34 punten meer behaald dan SDO. Toch kan een team in nood, soms verrassend voor de dag komen. Aan de Kraaien de taak dat voor te zijn.

TAC’90 gaat in het hoge noorden op bezoek bij Be Quick 1887. Die ploeg staat, met een duel meer gespeeld, in punten gelijk met HBS op een vijfde plaats. Geen simpele opgave dus voor de equipe van vertrekkend trainer Mario Koswal, die de club natuurlijk wil verlaten als Hoofdklasser. Een goed resultaten in haren zou ook de terugweg vanmiddag een stuk aangenamer maken.

Haaglanden Voetbal is bij beide duels present, vanavond op deze site dus verslagen van deze wedstrijden.

© Haaglanden Voetbal

Lees verder